eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Legalább nyolcan meghaltak egy thaiföldi barlangban

Legalább hat német turista - közöttük egy tízéves kisfiú - és két thaiföldi idegenvezetőjük lelte halálát egy barlangban a hirtelen beáramló barlangvíz fogságába kerülve - közölte vasárnap a thaiföldi rendőrség.

A tragédia szombaton a Khao Szok nemzeti parkban található, ötszáz méter mély Nam Talu barlangban történt. Amikor a turisták leereszkedtek a mélybe, hirtelen jött eső és áradás következtében víz árasztotta el a vízesés melletti barlangot, a bennlévők pedig mit sem tudtak arról, hogy mi történik odakinn, így a víz fogságába kerültek.

A thaiföldi rendőrség egész éjszaka a turisták és útitársaik mentésével foglalkozott, de eddig csak nyolc holttestet találtak a barlangban. Egy ember után még kutatnak.

Vinai Phopradit, a Szuratthani tartomány kormányzója az esős időszak idejére bezárja a Khao Sok nemzeti parkot, angol és thai nyelven szóló táblák figyelmeztették a turistákat, hogy ez idő tájt ne ereszkedjenek le a barlangba, ennek ellenére sokan figyelmen kívül hagyják a figyelmeztetést.

Ugyanebben a barlangban néhány évvel ezelőtt belga turisták is szerencsétlenül jártak.

Címlapról ajánljuk
Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×