eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Megkezdődött a találgatás Pavarotti végrendeletéről

Még alig helyezték örök nyugalomra a XX. század második felének egyik legnagyobb énekesét, máris megkezdődtek a találgatások Luciano Pavarotti végrendeletével kapcsolatban. A tét nem kicsi, hiszen a világhírű tenor hatalmas vagyont halmozott fel.

Szülővárosában helyezték végső nyugalomra a hétvégén Luciano Pavarottit, életéhez és művészetéhez méltó külsőségek között. A búcsúztatáson megjelent a tenor első és második felesége, miként jelen voltak felnőtt gyermekei is.

Bár a két feleség ugyanazon a padon foglalt helyet (igaz, hogy a két végén) és egy pillantást sem vetettek egymásra. A jelek szerint tehát folytatódik az a keserű viszály, amely akkor kezdődött, amikor kiderült, hogy Pavarottinak viszonya van Nicolettával, később második feleségével.

A temetés után a figyelem most már egyre inkább az öröklés felé fordul. A kérdés már csak azért is izgalmas, mert (legalábbis az olasz napilap, a La Stampa hétfői száma szerint) nem sokkal halála előtt már Luciano Pavarotti második házassága is válságban volt.

"Nicoletta és én azon gondolkodunk, hogy különválunk. Azt hiszem, felkeresek egy ügyvédet" - idézi a lap a tenor egyik hölgyismerősének visszaemlékezését. Luciano Pavarotti mégsem kért jogi segítséget, elsősorban kislánya, Alice iránt érzett szeretete és egyre súlyosbodó betegsége miatt.

Közben ráadásul sokat javult viszonya első feleségével is. Aduával ugyanis nagyon megromlott a viszonya, amikor az asszony 1993-ban kidobta a közös házból (ahol egyébként a tenor szülei a mai napig élnek).

Az utóbbi időben viszont rendszeresen beszéltek telefonon, mi több, Luciano Pavarotti első unokája születésnapján első alkalommal a végzetes éjszaka óta haza is látogatott.

A kérdések azonban sorjáznak: az énekes változóban lévő érzelmei mennyire tükröződnek a végrendeletében? Kié lesz a New York előkelő részén fekvő, a Central Parkra néző lakás, amely közvetlenül Sophia Loren és Carlo Ponti ingatlana alatt található és amely legkevesebb 11 millió dollárt (2 milliárd forintot) ér?

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

A 2021-es hatalomátvétel után az afganisztáni tálibok szinte azonnal megkezdték az ország mákmezőinek felszámolását. A radikális szunnita kormány főleg vallási meggyőződésből hirdetett háborút a kábítószerek ellen, egy valamit azonban nem vettek figyelembe: az ópium az ország gazdaságának gerincét adta, a kereskedelem felszámolásával pedig a vidéki afgánok milliói vesztették el megélhetésüket. Nézzük, mekkora ütést szenvedett el a világ egyik legszegényebb országa a radikális döntés meghozatala után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×