eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

"Tartsa a vonalat" - kérték az életveszélyben lévő tinédzsertől

Fél óráig várakoztatta a rendőrségi segélyvonal ügyeletese azt a fiút, akinek a barátja balesetet szenvedett hegymászás közben. A segítség végül másfél órával később érkezett.

A 16 éves Terry Price és két évvel idősebb barátja, Roy Williams Somersetben mászott. Rox azonban megcsúszott, és 12 méter zuhant; eltörött a hüvelykujja, kitörött több foga, megsérült az arca és sokkot kapott.

A barátja alig tudott megkapaszkodni. Ég és föld között lebegve tárcsázta a 999-et - a segítségre mégis másfél órát kellett várniuk. A hívást ugyanis először a dél-walesi rendőrségre kapcsolták.

"Az életemért küzdöttem, az ügyeletes pedig közölte, hogy tartsam a vonalat. Fél óráig vártam, mire végre a megfelelő emberhez kapcsoltak, és újabb másfelet, mire megérkezett a segítség. Nem akartam elhinni, hogy ez megtörténhet. Úgy éreztem, hogy már évek óta várok - olyan volt, mint egy lidércnyomás."

A rendőrség szóvivője elnézést kért a történtekért. "Amikor mobiltelefonról hívja valaki a segélyvonalat, akkor az ügyeletesnek először ellenőriznie kell, honnan jött a hívás, és melyik egységhez tartozik a körzet. Ha túlterhelt a vonal, előfordul, hogy a hívás rossz egységhez fut be" - magyarázta a bizonyítványt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×