eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Új titka van a hosszú életnek: a rengeteg só!

110. születésnapját ünnepelte a héten Nagy-Britannia egyik legidősebb asszonya, aki a táplálkozási szakértők halálos rémületére kijelentette: hosszú élete titka a rengeteg só.

Mary Brownt, aki 1897-ben született Skóciában, családjának négy generációja ünnepelte a godalmingi idősek otthonában. Felköszöntötte 78 éves fia, öt unokája és 12 dédunokája.

Az idős asszony túlélte az idősebbik fiát, Hugh-t, aki 2002-ben halt meg, és eltemette a férjét is, Johnt, aki 1950-ben távozott az élők sorából.

Az asszony parasztcsaládban született, később tanárnő lett. Életében a legnagyobb változásokat az elektromos áram bevezetése és a munkagépek megjelenése jelentette a farmon - véli ma is.

Szerinte a hosszú élete érdeklődő elméjének köszönhető, valamint annak, hogy soha nem vezetett autót, és minden ételt élvezett - ha jó alaposan meg volt sózva. Minden mást csak mértékkel szabad élvezni, tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×