eur:
389.33
usd:
362.68
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Két hét a vadonban meg se kottyant a 76 éves vasladynek

Csaknem két hetet töltött a vadonban egy 76 éves amerikai nő, akire csütörtökön találtak rá. Az idős asszony - aki még augusztus 24-én indult vadászni férjével - állapota stabil, bár kritikus volt, amikor rábukkantak.

A hatóságok már feladták a reményt, hogy élve rátalálnak a 76 éves asszonyra, hiszen eltűnése után napokig hetven ember fésülte át azt a környéket, ahol a feltételezések szerint eltűnt. Augusztus végén már jóval kevesebben indultak a nő felkutatására.

Ora Doris Anderson a kelet-oregoni Wallowa-hegy környékén, Eagle Creeknél tévedt el, miután vadászni indult 74 éves férjével, Harolddal.

A házaspár egy Chevrolet terepjáróval indult a kalandra, amellyel egy utánfutót is vontattak. Amikor a kocsi elakadt, Harold Anderson megpróbálta lekapcsolni róla a trélert, munka közben azonban eltört a csuklója.

Az idős pár megpróbált visszasétálni a vadőrök állomáshelyéig, de időközben mindketten nagyon elfáradtak. Később az asszony úgy döntött, visszafordul az autóért.

A zavart férfira később egy vadásztársaság tagjai bukkantak rá, feleségének azonban nem volt nyoma.

Megsérült a csípője és kihűlt Ora Doris Anderson, mégis eszméleténél volt, amikor két hét után rátaláltak a mentőcsapatok egy olyan területen, amelyet korábban már átvizsgáltak. Az idős nőt helikopterrel szállították kórházba stabil, de kritikus állapotban.

"Hogy hogyan sikerült túlélnie két hétig egy kanyon alján, fogalmam sincs" - mondta az idős asszony sógornője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×