eur:
389.3
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Bénáztak a tanáraik, iskolát nyitottak a diákok

Megelégelték tanáraik hozzá nem értését és saját iskolát szerveztek maguknak német diákok. Az érettségire készülő fiatalok kölcsönökből fedezik új oktatóik fizetését és tantermeik bérleti díját, de legalább van esélyük arra, hogy eredményes érettségit tegyenek.

A német diákokat az általuk kiválasztott tanárok tanítják olyan órarend szerint, amelyet a fiatalok maguk állítottak össze.

A Methodos Iskola névre keresztelt intézményt azért állították fel, mert nem voltak elégedettek az oktatás színvonalával az előző iskolájukban, és attól tartottak, hogy nem lesz esélyük jó eredményt elérni az érettségi vizsgán.

A 18 éves freiburgi fiatalok szobákat béreltek és tíz tanárt fogadtak, társulást alapítottak és megállapították a szervezet költségvetését is.

A diákoknak kell állniuk a tanév költségeit - 12,8 millió forintnak megfelelő összeget -, amelynek egy részét a szülők fizetik.

A fennmaradó rész megszerzéséhez azonban a fiataloknak támogatókat kell találniuk.

A költségeket mostanáig hitelekből fizették, és valószínű, hogy a diákok rendesen eladósodnak, mire leteszik a vizsgát, de addig is mindent megtesznek, hogy a lehető legjobban szerepeljenek a megmérettetésen: négy-ötfős csoportokban tanulnak majd reggel 9-től délután 5-ig a hét hat napján.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×