eur:
387.95
usd:
360.24
bux:
68928.74
2024. május 9. csütörtök Gergely

Betegszabadságán épített magánnyomozó irodát a rendőr

Nem tétlenkedett egy angol rendőr hosszúra nyúlt betegszabadsága alatt, létrehozott ugyanis egy magánnyomozó irodát, amely törvénytelen eszközökkel gyűjtött információkat.

Jeremy Young öt évvel ezelőtt hozta létre az Active Investigation Services (AIS, szabad fordításban hatékonyan nyomozó ügynökség) névre keresztelt magánnyomozó irodát, amely telefonok lehallgatásával és számítógépek adatforgalmának megfigyelésével gyűjtött bizalmas adatokat a gazdag és híres ügyfelei számára.

A londoni központtal működő cég akkor került az újságok címoldalára, amikor az amerikai multimilliomost, Metthew Mellon II-t azzal vádolták meg, hogy magánnyomozókkal figyeltette feleségét. (A milliomost júniusban felmentették.)

Az ügy következtében az AIS a bíróságok látókörébe került, és kiderült, hogy a vállalat működtetett egy jövedelmező melléküzletágat is, amely e-mailek feltörésére, kémprogramok telepítésére és orvosi információk megszerzésére szakosodott.

Nyilvánosságra került az is, hogy az Essex grófságban élő Jeremy Young depresszió miatti tartós betegszabadságon volt, amikor létrehozta az AIS-t. A férfi elismerte, hogy rosszhiszemű cselekvésre szövetkezett másokkal, köztük a bűnösségét szintén beismerő volt rendőrrel, Scott Gelsthorpe-pal.

A perben még több korábbi rendőr felett is ítélkeznek.

Címlapról ajánljuk
Zlinszky János: a fiókgyógyszertár sok helyen az utolsó egészségügyi érintkezési pont

Zlinszky János: a fiókgyógyszertár sok helyen az utolsó egészségügyi érintkezési pont

A Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetségének elnöke szerint az új patikaszabályok jelentik a túlélést a kistelepülési fiókgyógyszertáraknak, mert sok helyen már háziorvos sincs, és 15 perc várakozás a gyógyszerészre még mindig jobban megéri, mint elutazni a legközelebbi patikáig.

Hszi Csin-ping: sok sikert kívánok Magyarország soros EU-elnökségéhez

A Budai Vár Oroszlános udvarában ünnepélyes katonai ceremónia keretében Sulyok Tamás köztársasági elnök fogadta Hszi Csin-ping kínai államfőt. Az eseményen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is. A Sulyok Tamás államfővel folytatott beszélgetésen a magyar köztársasági elnök elfogadta Peking meghívását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×