eur:
389.7
usd:
363.65
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Gatyaletolással a "divatrendőrség" ellen

Két tiltakozó ruháját letolva zavarta meg az atlantai városi közgyűlés ülését, amelyen azt az előterjesztést tárgyalták, hogy egy "divatrendőrség" megbüntethesse-e azokat a fiatalokat, akiknek ruhájuk alól kilátszik az alsóneműjük.

Az amerikai rapperek hozták divatba a nadrág alól kilátszó alsóneműt. Ma már rengeteg fiatalt lehet látni, akik büszkén járnak kilógó alsónadrággal, és a nők sem szégyellik, ha melltartójuk pántját mindenki megbámulhatja.

Egy atlantai városi tanácsos megelégelte a kilátszó alsóneműket, és határozattal akarja megtiltani, hogy a fiatalok letolt-lecsúszott nadrágban járjanak a városban.

C. T. Martin ugyanis úgy véli, hogy a bő nadrágok a fiatalok körében járványként terjedő rossz viselkedés részét alkotják.

A tanácsos pénzbüntetéssel sújtaná, ha egy férfinak kilátszik az alsónadrágja, vagy ha egy nő nem takarja el melltartója pántját.

Az előterjesztést sokan támogatták az atlantai közgyűlésben - volt olyan, aki szerint le is kellene tartóztatni az illetlenül felöltöző embereket -, azonban sokan kritizálták is a javaslatot.

Jimmy Person szerint ha elfogadják az előterjesztést, csak újabb okot adnak arra, hogy zaklathassák a színes bőrűeket, mivel szerinte leginkább ők hordják így a nadrágjukat.

Hozzátette: engedni kell, hogy a fiatalok dönthessék el, mit és hogyan viselnek.

Az ülést ketten megzavarták, akik "A ruha nem egy bűncselekmény" feliratú táblával jelentek meg.

A 19 éves férfi nadrágját letolva villantotta ki csíkos boxeralsóját, míg a 30 éves nő megmutatta melltartóját, ezzel tiltakozta a tervezett intézkedés ellen. Az ülésen résztvevők egyike visszataszítónak nevezte az esetet.

Jogvédő szervezetek is bírálták a javaslatot. "Talán tényleg visszataszító a lógó nadrág, de nem hiszem, hogy törvényben lehetne megtiltani" - közölte az ACLU nevű szervezet munkatársa, Benetta Standly.

Az Egyesült Államok egyik Louisiana állambeli településén, Delcambréban már elfogadtak hasonló rendelkezést, ott 500 dollárra (10 ezer forintra) büntetik azt, akinek elővillan az alsóneműje a nadrág alól.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×