eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Egy kivégzett túsz testvére vigasztalta az elrabolt kislány apját

Az Irakban elrabolt, majd kivégzett Ken Bigley testvére nyújtott lelki támaszt a májusban Portugáliában eltűnt négyéves kislány apjának. A portugál rendőrök szerint a nyomozás kritikus fázisba ért.

Ken Bigley mérnökként dolgozott Irakban, amikor 2004-ben az al-Kaida terroristái elrabolták, majd lefejezték. A kivégzésről készített videót feltették az internetre, a képek sokkolták a világot.

Öccse, Phil Bigley Portugáliában találkozott az eltűnt Madeleine McCann szüleivel, amikor Praia da Luz-ban nyaralt - ebben a városban veszett nyoma a négyéves kislánynak májusban, miközben a szülei vacsoráztak.

Madeleine apja, Gerry McCann a "lelkizés" után azt mondta: "Jó volt beszélni az érzéseinkről, a nyomásról, a trauma kezelésének módjairól, különösen egy olyan emberrel, aki hozzánk hasonló tragikus eseményeken ment keresztül".

Phil Bigley egyik ismerőse szerint a férfi a kislány családjával érez, és tudja, hogy az ilyen beszélgetések segítenek.

A portugál sajtó beszámolói szerint a nyomozás kritikus fázisban van, de részleteket a rendőrség nem közölt.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×