eur:
394.52
usd:
354.94
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Gyilkolt a születésnapi ajándék

Tevecsikót kapott a 60. születésnapjára egy ausztrál asszony, de az ajándék végzetesnek bizonyult: az állat - valószínűleg véletlenül - megölte a gazdáját.

Az asszony, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra, a család queenslandi farmján vesztette életét. A család birkákat és szarvasmarhákat tenyészt, de az asszony egy tíz hónapos hím tevét kapott ajándékba a születésnapjára.

Az állat - amely máris 150 kilót nyom - földre taszította az idős asszonyt, és ráfeküdt - a rendőrség szerint véletlenül tevelánynak nézhette a gazdáját. "De az is lehet, hogy csak játszani akart a gazdájával" - vélekedett Craig Gregory felügyelő.

A rendőr szerint sejthető volt, hogy a tevével baj lesz, mert a család kedvenc kecskéjére többször ráfeküdt. A tevét márciusban kapta az asszony a férjétől és a lányától, és ő maga nevelte fel. "Imádta az egzotikus állatokat" - mondta róla a nyomozó.

Cris Hill teveszakértő szerint egyértelmű, hogy az állat szexuális céllal támadt a gazdájára. A férfi, aki húsz éve kínál tevegelést a turistáknak, elmondta: a fiatal állatok nem agresszívek, de veszélyesekké válhatnak, ha háziállatként kezelik és nem fegyelmezik őket.

Azt nem tudni, mi lett a gyilkos teve sorsa. Az asszony halálának pontos okát is csak a boncolás deríti majd ki.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×