eur:
394.46
usd:
354.54
bux:
0
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Fordulat az eltűnt kislány ügyében: öngyilkos lett egy lehetséges gyanúsított

Öngyilkos lett egy pedofil, aki Algarvéban nyaralt, amikor Madeleine MacCann eltűnt, és akinek a holttestét egy, a brit kislányhoz kísértetiesen hasonlító gyermek holmijának közelében találták meg. Az ötéves Ylenia Lenhardot még mindig keresik.

Urs Hans von Aesch egy svájci erdőben lett öngyilkos az ötéves Ylenia eltűnése után. A portugál rendőrség figyelmét felhívták a két kislány eltűnése körüli hasonlóságra. A két gyerek is annyira hasonlít egymásra, mintha testvérek lennének.

A nyomozókat figyelmeztették arra is, hogy Von Aesch, aki Spanyolországban élt, valószínűleg Praia da Luz környékén tartózkodott Madeleine eltűnése idején. A kislány 96 napja tűnt el szülei apartmanjából.

A férfinak olyan autója van, amilyenhez hasonlót láttak szemtanúk a McCann-család apartmajának közelében a kislány eltűnése idején.

Yleniát még keresik

A 67 éves férfit a svájci rendőrök keresték, ő ugyanis a fő gyanúsított Ylenia eltűnésének ügyében. A kislány múlt kedden tűnt el; utoljára akkor látták, amikor az úszómedence felé indult. A kislány hátizsákját, benne összegyűrt ruháival, a férfi holttestének közelében találták meg - 32 kilométerre eltűnésének helyétől.

A rendőrség feltételezései szerint a kislányt meztelenül hagyták ott valahol. Mielőtt öngyilkos lett volna, Von Aesch az erdőben rálőtt egy 46 éves férfira, aki megsebesült.

A két eset közötti hasonlóság miatt a svájci rendőrök minden adatot átadtak az Interpolnak, valamint portugál és spanyol kollégáiknak. Yleniát pedig tovább keresik; 120 rendőr, nyomkövető kutyák és rendőrségi helikopterek kutatnak utána. "Nem adjuk fel a reményt, de fel kell készülnünk a legrosszabbra" - ismerte be Hans Peter Eugster, a svájci rendőrség szóvivője.

Címlapról ajánljuk
Péntek éjjel tetőzhet a Duna Budapesten a legmagasabb fokú készültség mellett

Péntek éjjel tetőzhet a Duna Budapesten a legmagasabb fokú készültség mellett

Éjjel-nappal dolgoznak a Szigetközben, a Dunakanyarban csütörtökön, Budapesten pénteken lehet a legmagasabb a vízállás, de mint Siklós Gabriella vízügyi szóvivő az InfoRádióban kedden figyelmeztetett, a lassan vonuló árhullám még apadáskor is okozhat gondokat a gátakon.

Bendarzsevszkij Anton: vörös vonalat lép át a Nyugat a nagy hatótávolságú rakéták oroszországi bevetésével

A nyugati szövetségesek és Ukrajna az amerikai ATACMS és a brit Storm Shadow rakéták használatával újabb vörös vonalat léphetnek át, ami valószínűleg megvalósul, csak az időzítés kérdéses – mondta az InfoRádióban az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója. A biztonságpolitikai szakértő arról is beszélt, van-e realitása annak, hogy az oroszok válaszcsapásként nukleáris fegyverekhez nyúlnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×