eur:
394.95
usd:
356.57
bux:
73003.59
2024. szeptember 16. hétfő Edit

Nem fogadják szívesen a sztármodellt a szlovén paradicsomban

Egy szlovén kisváros lakói hevesen tiltakoznak az ellen, hogy Paul McCartney válófélben lévő felesége, Heather Mills a településen vett házat.

A Bohinj-tó partján fekvő Ukanc városának lakói a polgármesterrel az élen kifogásolják, hogy a volt modell házat vásárolt a településen. A lakosok ugyanis attól tartanak, hogy ez az első lépés afelé, hogy a csendes városkából a második St. Tropez váljon.

Az ukanciak szerint a híres új szomszéd felborítja a város nyugodt hétköznapjait, mivel rajongók és lesifotósok lephetik el a települést.

Heather Mills 407 ezer fontért (150 millió forintért) vette meg az állami tulajdonban lévő tóparti ingatlant, miután sikerült többen ajánlania egy helyi cégnél.

"Szlovén kézben kellene maradnia"

"Ellenzem, hogy kiárusítsuk a nemzeti és kulturális örökséget a külföldieknek. Nem értem, hogy a kormány miként engedhette meg, hogyegy külföldi vásároljon ingatlant a bohinji nemzeti parkon belül. Egy ilyen területnek szlovén kézben kellene maradnia" - mondta Franc Kramar polgármester.

"Ez az egyik utolsó része Európának, amely nem szennyezett, és nincs épületekkel és utakkal tönkretéve. Szomorú, hogy Szlovénia eladja ezt a szépséget" - mondta egy helyi lakos, Neda Todorovic.

Elképzelhető, hogy mégis fellélegezhetnek az ukanciak, ugyanis egy család azt állítja, az ő tulajdonukban volt az ingatlan, amelyet Heather Mills megvett.

A 84 éves, jelenleg Nagy-Britanniában élő Dana Stankovic jogi úton akarja bizonyítani, hogy apja építette a házat 1937-ben, ám az később a nácik, majd a kommunisták birtokába került, végül a szlovén kormány lett a tulajdonos.

Ha a bíróság igazat ad a nőnek, akkor Paul McCartney válófélben lévő felesége mégsem költözhet a szlovén paradicsomba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×