eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Brit nő férkőzött Oszama bin Laden családjába

Oszama bin Laden egyik fiával kötött házasságot egy brit nő, aki azt állítja: férjének semmi köze az apja által kitervelt terrorcselekményekhez. Az asszony vízumért folyamodott, hogy férje vele élhessen Nagy-Britanniában.

Jane Felix-Browne Egyiptomban, a Kheopsz-piramis lábánál lovagolt, amikor jelenlegi férje, Oszama bin Laden negyedik legidősebb fia először megpillantotta még tavaly szeptemberben.

Hamarosan iszlám szokás szerint kétszer is összeházasodtak, először Egyiptomban, később Szaúd-Arábiában, most pedig arra várnak, hogy a rijádi hatóságok hivatalosan is elismerjék frigyüket.

Az 51 éves brit nő, aki egy chesire-i városka, Moulton tanácsának tagja, sokáig csak szűkebb rokonságának és legközelebbi barátainak mondta el, kivel is kötött házasságot.

"Jó lenne, ha mint bármely más feleség, kiállhatnék, és azt mondhatnám: ez itt a férjem, és így hívják, de ezzel kapcsolatban jobb, ha reálisan gondolkodom. Remélem, hogy az emberek nem ítélnek meg túl keményen. A fiúhoz mentem hozzá, nem az apjához" - mondta Jane Felix-Browne, aki most az iszlám Zaina Mohamad nevet használja.

Nincs bűne

A nő tudja, hogy sokan ellenségesek lesznek majd vele, hiszen Omár Oszama bin Laden apját gyanúsítják többek között a 2005-ös londoni öngyilkos robbantások kitervelésével.

Jane Felix-Browne azonban úgy gondolja, ezek a vádak nem változtatnak a terroristavezér fiával való kapcsolatán. "Sosem volt bajom a múltjával. Omár nem tett semmi rosszat" - jelentette ki.

"Õ a legcsodálatosabb ember, akivel valaha találkoztam. A szíve tiszta, ő maga istenfélő, valódi úriember, és a legjobb barátom" - jellemezte párját a brit asszony, aki úgy tudja, férje még a 2001. szeptember 11-i terrortámadás előtt megszakította a kapcsolatot az apjával. (Egyes hírek szerint azonban csak a Világkereskedelmi Központ elleni támadás után hagyta el Afganisztánt, mert taktikai kérdésekben nem egyezett a véleménye a vezérével.)

Angliába készül


Omár Oszama bin Laden - aki valószínűleg a negyedik legidősebb az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet fejének leaglább17 gyermeke közül - jelenleg Dzseddában él, ahol fémhulladék-kereskedőként dolgozik.

Felesége naponta több órát beszél vele telefonon, hiszen a férfinak még nincs lehetősége arra, hogy Nagy-Britanniába költözzön.

Jane Felix-Browne ezért vízumkérelmet adott be férje részére az illetékes hivatalokhoz, ám attól fél, ha Omár le is telepedhet Angliában, utálni fogja az időjárást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×