eur:
390.71
usd:
365.02
bux:
68240.73
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Sztár lett a hajléktalanból

Az internetnek köszönhetően híressé vált az a brit hajléktalan, aki óra nélkül is mindig tudja, mennyi az idő.

A 78 éves Gordon Robertset mindenki ismeri Bournemouth városában. A hajléktalan férfi arról híres, hogy képes megmondani az időt, noha nincs is órája.

Egy helyi egyetemista, a 24 éves Chris Kimber egy internetes közösségi portálon hozott létre egy oldalt és egy csoportot a hajléktalan férfi tiszteletére "Donald, a csavargó" néven.

Néhány nap alatt több mint 4500-an csatlakoztak a csoporthoz, és olyan képeket is feltöltöttek az oldalra, amelyeken a hajléktalannal pózolva láthatók.

Az oldal létrehozója elmondta, viccnek szánta tettét, és nem hitte volna, hogy ekkora méreteket ölt a Gordon-mozgalom.

A rajongók egy találkozót is szerveztek július végére, amelyre csak azok mehetnek be, akik a hajléktalan ruhájához hasonló öltözékben jelennek meg.

Címlapról ajánljuk

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×