eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Megnyerte a sokmilliós szoborcsatát Elton John

Pert nyert egy francia műkereskedő ellen Sir Elton John. Az angol zenész 1996-ban vásárolt négy görög szobrot, amelyekről most hivatalosan is kimondták, hogy hamisak.

Az akkor még lovagi címmel nem rendelkező Elton John 1996-ban vásárolta meg több mint 180 ezer fontért a görög isteneket ábrázoló szobrokat. Miután Nagy-Britanniába szállították a műalkotásokat, egy szakértő megvizsgálta, és úgy vélte, hogy huszadik századi hamisítványok.

Elton John ezután beperelte a műkereskedőt, az eljárás azóta húzódik. Egy 2003-as ítélet Jean Renoncourt műkereskedőnek adott igazat, a fellebbezés után azonban most Sir Elton Johnra mosolygott a szerencse.

Az angol énekes 250 ezer font (mintegy 92 millió forint) kártérítést kap, az alperesnek pedig ki kell fizetnie a szobrok Párizsba való visszaszállítását, továbbá a perköltséget.

A per megnyerését egy francia szakértő véleménye tette lehetővé, aki brit kollégájához hasonlóan hamisítványnak minősítette az "antikvitásokat".

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×