eur:
395.2
usd:
358.04
bux:
72425.57
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Az utóbbi idők legnagyobb átverése a tévében

Átverés volt, hogy egy holland valóságshow-ban egy haldokló rákbeteg nő veséjéért vetélkedhet három súlyosan beteg fiatal. A műsor készítői a donorok alacsony számára akarták felhívni a figyelmet.

A Big Donor Show készítői a pénteki műsorban, a döntés kihirdetése előtti utolsó percekben bejelentették, hogy a haldokló nő egy hivatásos és egészséges színész, azonban a vetélkedő résztvevői valóban betegek, akiknek továbbra is szükségük lenne a veseátültetésre.

A betegek tudták, hogy a műsor átverés lesz, és beleegyeztek a szereplésbe.

A tervet kiötlő Endemol cég képviselői közölték: a műsorral akarták felhívni a figyelmet arra, hogy mekkora hiány van Hollandiában a donorokból és az átültetendő szervekből.

Hollandiában az egyik legalacsonyabb a szervadományozók száma Európában.

A műsort még adásba kerülése előtt rengetegen kritizálták amiatt, hogy szórakoztatásra akarja felhasználni a betegeket, még a holland politikusok is felemelték hangjukat a valóságshow ellen.

Paul Römer, a vállalat igazgatója elmondta: céljuk az volt, hogy a krízisről szóló vita elindulását sürgessék.

"A hatás sokkal szélesebb, mint azt gondoltuk. Ez az ügy túlmutat Hollandia határain, egész Európát érinti. Az üzenet, amelyet el akartunk küldeni az, hogy az embereknek tenniük kell valamit" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×