eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Mortimer: három év, tíz hónap

Emberölés kísérlete miatt első fokon három év tíz hónap szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Bíróság azt a fiatalkorút, aki 2005 májusában kardjával megszúrt egy 15 éves fiút egy budapesti buszon.

Emberölés kísérlete miatt három év tíz hónap szabadságvesztésre ítélte a Mortimer néven ismertté vált Gy. Mihályt első fokon a Fővárosi Bíróság. A perbeszédben az ügyész letöltendő szabadságvesztést kért, az ügyvéd viszont felmentést vagy felfüggesztett szabadságvesztést.

Mint arról az InfoRádió beszámolt, a vád szerint 2005. májusában az akkor még 17 éves vádlott egy be nem jegyzett hagyományőrző társaság tagjaként társaival harcművészetet gyakorolni indult a Normafához, amikor a 21-es buszon, a Moszkva tér közelében szóváltásba keveredett egy 15 éves fiúval - akinél állítása szerint kés volt - majd kardjával megszúrta.

A sértett túlélte a történteket, de létfontosságú szervei sérültek meg: el kellett távolítani a lépét. A BRFK korábbi tájékoztatása szerint Mortimer azt mondta: baleset történt, mert a kard véletlenül, a busz elindulása miatt szúródott a 15 éves fiú hasába.

A vádlott a korábbi tárgyaláson elismerte, hogy ő okozta a sérülést, de fenntartotta azt az állítását, hogy baleset történt. Az utolsó szó jogán tagadta bűnösségét.

Az ügy - mikor még ismeretlen tettes ellen nyomozott a rendőrség - nagy port kavart: a 15 éves sértett ugyanis roma volt. A Moszkva téren tüntettek a rasszizmus ellen. Majd kiderült, a 17 éves Gy. Mihály is romának vallotta magát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×