eur:
393.23
usd:
354.13
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

"Olyan orkánok lesznek, mint augusztus 20-án"

Orkánerejű szél várható a következő napokban az ország területén, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) riasztó előrejelzést küldött a katasztrófavédelemnek.

Molnár László meteorológus az InfoRádiónak azt mondta, hogy a széllökések ereje akkora lesz, mint tavaly augusztus huszadikán.

Az előrejelzés szerint a szél csütörtökön késő délutánra viharossá fokozódik, ezért éjszakára 80-90 kilométer/órás széllökésekre kell számítani, míg péntek hajnalban - intenzív záporok és zivatarok kíséretében - a 90-110 kilométer/órás sebességet is elérheti, és főként az északi megyékben 120 kilométer/órás széllökés is kialakulhat - ismertette az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője a meteorológiai előrejelzést.

Az OMSZ a veszélyes időjárási jelenség bekövetkezése előtt egy-három órával riasztást fog kiadni, de az előrejelzés a meteorológiai szolgálat honlapján is elérhető.

Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta: az előrejelzés egyelőre sem területet, sem kistérséget nem jelöl meg, így a vihar elleni védekezésre sem készülhetnek.

"A katasztrófavédelem információkat nem hallgat el, de felhívja a lakosság figyelmét arra is, hogy nincs ok pánikra" - jelentette ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×