eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Egyetlen szabadnap 90 év alatt

Százévesen vonult nyugdíjba egy amerikai buszkarbantartó, aki a munkával eltöltött 90 év alatt egyetlen egy nap szabadságot vett ki: amikor felesége meghalt.

Arthur Winston, aki pontosan 100. születésnapján vonult vissza végleg a munkától, 9 évvel ezelőtt Bill Clinton amerikai elnöktől megkapta "Az Évszázad Dolgozója" címet. Los Angeles-i munkahelyén pedig róla nevezték el a busztársaság South Bay-i buszdepóját.

Az idős férfi, aki nemcsak feleségét, de négy gyerekét is túlélte, minden nap 6-ra járt dolgozni. Panaszkodni soha nem hallotta senki.

A hosszúra nyúlt aktív munkás életet 10 évesen gyapotszedéssel kezdte Oklahomában. Néhány rossz termés után azonban nyugatra vándorolt családja, ahol 1924-ben egy vasúttársaságnál kapott gondnoki munkát. Egy négynapos parkolóőri kitérőtől eltekintve azóta mindig a tömegközlekedésben dolgozott.

A buszok karbantartása helyett Arthur Winston valójában vezetni szerette volna őket, az 1920-as években azonban feketék nem lehettek buszvezetők.

A 100 éves férfi azt mondja: most kicsit aggódik, hogy mit fog csinálni ennyi szabadidővel. Abban azonban biztos, hogy nem fog otthon ücsörögni ölbe tett kézzel. "Ha valaki az én koromban leül, az már nem biztos, hogy megint fel is kel" - mondja Arthur Winston.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×