eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán

Öngyilkos akart lenni a hírhedt edző

Walter Mayer, az osztrák sílövők egykori szakmai igazgatója elismerte, hogy összetört egy rendőrautót, amikor át akart törni a hatósági kordonon. A szakember az ellene felhozott egyéb vádakban azonban ártatlanak tartja magát.

Az öngyilkosság is megfordult a fejében Walter Mayernek, aki kulcsszereplője az osztrák válogatott botrányának a torinói téli olimpián.

"Egy világ omlott össze bennem, amikor a rádióban hallottam, hogy a rendőrség úgy keres, mint egy bűnözőt" - mondta a 48 éves tréner, aki ellen közúti veszélyeztetés, hivatalos személy elleni erőszak és szándékos rongálás miatt indult eljárás.

"Amikor megláttam a keresztbe fordított rendőrautókat, arra gondoltam, nincs értelme tovább élnem, és nekihajtottam az egyik járműnek. Ez pánikreakció volt, amit az előző feszült órák eseményei váltottak ki belőlem. Az egyéb hírek, melyek velem kapcsolatban megjelentek, hazugságok. Nem voltak nálam tiltott szerek, senkinek sem akartam ártani, turistaként utaztam el az olimpiára. Azért akartam gyorsan elhagyni Torinót, mert úgy gondoltam, Ausztriában jobban meg tudom védeni magam az igazságtalan támadásokkal szemben."

Mayer nem tagadja, hogy találkozott az osztrák sílövő-válogatott tagjaival, akik közül ketten hazamenekültek.

"A versenyzőkkel baráti a viszonyom, többségüket 10-15 éve ismerem. Miért ne találkozhattam volna velük? Jókat beszélgettünk, de semmi törvénytelenséget nem követtem el. Ezek az állítások az ellenem indított lejárató kampány részei. A Nemzetközi Sí Szövetségnél néhányan nem tudják feldolgozni, hogy Salt Lake City után nem kaptam örökös eltiltást."

Szombat este egy rendőri-orvosi akció keretében tíz osztrák északi sízőt, illetve sílövőt vetettek alá doppingellenőrzésnek azután, hogy kiderült, a csapatnál járt Mayer, akit korábban a 2010-es vancouveri játékokig eltiltottak az olimpiai részvételtől.

A tréner azért nem lehet ott hivatalosan az osztrák csapattal a mostani játékokon, mert 2002-ben, Salt Lake City-ben részese volt vérátömlesztéses doppingügyeknek. Mayert jelenleg egy osztrák klinika pszichiátriáján kezelik.

Kedden Peter Schröcksnadel, az Osztrák Sí Szövetség elnöke bejelentette, hogy az olasz rendőrök razziájuk során doppingszert találtak annál a két sílövőnél, Wolfgang Pernernél és Wolfgang Rottmann-nál, akik a házkutatás után azonnal visszatértek Ausztriába. Bizonytalan időre eltiltották Emil Hochot, a sífutók trénerét. A szakember a házkutatás után szintén engedély nélkül elhagyta Torinót, távozását azonban csak kedden vették észre.

Címlapról ajánljuk
Biden egy „mémguru” bevetésével célozná meg a fiatalabb szavazókat

Biden egy „mémguru” bevetésével célozná meg a fiatalabb szavazókat

Ahogy forrósodik az amerikai elnökválasztási kampány, Joe Biden is felgyűri az ingujját és olyan módszerekhez folyamodik, amelyeket eddig nem társítottak hozzá. Biden is be akar szállni a mém-háborúba és az ellenfelet (azaz Donald Trumpot) cikiző montázsokkal próbálja maga mellé állítani a fiatalabb nemzedékek eddig apolitikus tagjait.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×