eur:
392.36
usd:
366.07
bux:
66785.92
2024. április 26. péntek Ervin

Török Gábor: a Fidesz óvóhelyre menekítette a választóit

Az ellenzék szerint az Orbán Viktor vejét, Tiborcz Istvánt is érintő OLAF-botrány atombomba lehet. Török Gábor politológus arról beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában, hogy mekkora esélye van ennek, illetve kinek áll érdekében ezen információk terjesztése. Mráz Ágoston Sámuel politikai elemző, a Nézőpont Csoport vezetője az M1-en elmondta: Brüsszel választási fegyvere az OLAF.

A zalaegerszegi közgyűlés visszavonta azt a már megszavazott ellenzéki indítványt, amiben a város kikérte volna a kormánytól az Eliossal kapcsolatos Európai Csalás Elleni Hivatal- (OLAF)-jelentést. A cég ugyanis náluk is vitatott minőségben korszerűsítette a világítást, egymilliárd forintért - számolt be róla az ATV. Az Egyenes beszéd című műsornak Török Gábor volt a vendége.

A politológus szerint a Fidesz

a saját választóit mintegy óvóhelyre menekítette a saját médiájával, ami megvédi őket az olyan hírektől, amik kellemetlenek lehetnek.

Vannak azonban szerinte olyan hírek, amelyek nagy fajsúlyúak, és ezért valamilyen ellentámadásra késztetik a kormányt - szerinte az Eliossal kapcsolatos OLAF-jelentés ügye ilyen.

Krug Emília műsorvezető idézte Jávor Benedeket, aki szerint ez a téma politikai atombomba lehet. Ezzel kapcsolatban Török Gábor azt mondta, úgy tűnik, szervezett információ-szivárogatás történik, és ez alapján lehet, hogy még sokkal nagyobb "bomba" is robbanhat a jövőben.

Ezért kezdtek el foglalkozni az üggyel a kormányhoz közel álló médiumok a politológus szerint. Két érvelés látszik: egyrészt hogy nem történt semmi, másrészt hogy Simicska Lajos a felelős.

"Hosszú ideje az volt a kérdés, hogy lesz-e szimbóluma, egy Nokiás doboza annak a korrupciónak,

amit sokan érzékelnek ebben az országban. Illetve lesz-e egyáltalán bizonyítéka" - mondta Török Gábor. Ez akár meg is történhet, mert már nyomozati szakaszban van az OLAF-jelentés miatti problémakör.

Kérdés, hogy az információk naponta történő szivárogtatásának ki a "rendezője" (a jelentést a 24.hu szerezte meg és számolt be erről több cikkben), hiszen a választások előtt szerinte semmi sem történik véletlenül.

"Orbán Viktor lehet a célpont"

Brüsszel választási fegyvere az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) - mondta el az M1 szombati műsorában Mráz Ágoston Sámuel politikai elemző, a Nézőpont Csoport vezetője. Hozzátette: valószínűleg nem véletlen, hogy az Elios tevékenységéről szóló OLAF-jelentés röviddel az áprilisi választás előtt szivárgott ki.

A szakértő szerint

az Európai Bizottság egyes tagjai mindent elkövetnének a kormányfő leváltásáért,

bár tudják, hogy erre idén tavasszal aligha lesz esély. Az Elios-vizsgálat valódi célpontja ezért Orbán Viktor lehet - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×