eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Nyitókép: BÉT

Csengetett a 4iG – 20 éves jubileuma alkalmából

Tőzsdei jelenlétének 20 éves évfordulója alkalmából ünnepélyes csengetéssel indította a pénteki kereskedést a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) a 4iG Nyrt. – közölte a társaság.

Az 1995-ben alapított, magyar többségi tulajdonban lévő vállalat Magyarország és a nyugat-balkáni régió egyik meghatározó informatikai és távközlési szolgáltatója – írták. A közlemény szerint a 4iG csoport már az informatikai rendszerintegrációs szolgáltatások mellett a vezető vállalatok között szerepel a távközlés, az űripar és a védelmi fejlesztések területein is.

A 4iG Nyrt. több mint 8000 szakembert foglalkoztat és Magyarország mellett Montenegróban, Albániában, Izraelben és Egyiptomban van jelen szolgáltatásaival, illetve vállalataival. A cégcsoport célja, hogy innovatív megoldásaival hozzájáruljon a digitális gazdaság fejlődéséhez Magyarországon és a régióban egyaránt.

A 4iG csoport a montenegrói ONE Crna Gora és az albán ONA Albania tulajdonosaként a Nyugat-Balkán egyik piacvezető távközlési-infokommunikációs szolgáltatója, vállalatai a két országban csaknem 2,2 millió lakossági és 400 ezer vállalati ügyfelet szolgálnak ki. A 4iG a BÉT prémium kategóriás kibocsátója, részvényei pénteken 1,05 százalékkal, 772 forintra emelkedtek. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 865, a legalacsonyabb 720 forint volt.

A 4iG Nyrt. megduplázta árbevételét, és háromszorosára növelte EBITDA-eredményét tavaly, az infokommunikációs vállalatcsoport konszolidált árbevétele 594,4 milliárd forintra, pénzügyi és értékcsökkenési leírások előtti szokásos (EBITDA-) eredménye 197,4 milliárd forintra nőtt.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×