eur:
392.9
usd:
353.27
bux:
0
2024. augusztus 20. kedd István
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond az augusztus 20-ai nemzeti ünnep alkalmából odaítélt állami kitüntetések átadóünnepségén a fővárosi Károlyi-Csekonics Palotaegyüttesben 2024. augusztus 20-án.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Gulyás Gergely: Magyarország történelme bizonyítja, hogy a háború nem érdekünk

Magyarország évezredes történelme bizonyítja, hogy a háború nem érdekünk. Magyarország nem a hódításaira büszke, hanem a szabadságharcaira - hangsúlyozta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az államalapítás napja alkalmából tartott, kitüntetések átadásával egybekötött ünnepségen kedden Budapesten.

A tárcavezető úgy fogalmazott: ezer esztendő alatt a magyarok látták a béke évszázadait, háborúkat és testvérharcokat, "államiságunk második fél ezrede pedig a megmaradásért vívott küzdelem volt."

Magyarország fénykora nem a gyarmatosításokhoz, hanem a függetlenség és szabadság időszakaihoz kötődik - húzta alá, hozzátéve: Szent István óta "szilárd alap és mozdíthatatlan cél" az, hogy Magyarország sorsáról Magyarországon döntsenek.

"Büszkék vagyunk arra, hogy ezer évvel ezelőtt Szent István szilárd alapra helyezte a magyar államot, és a keresztény Európa részévé tette" - mondta Gulyás Gergely, aki kijelentette azt is: évezredes megmaradásunk a sok nagyszerű emberi teljesítménynek köszönhető.

A miniszter szavai szerint fontos megemlékezni arról, hogy egy ország életminőségét az emberi teljesítmények határozzák meg. Olyan embereké, akik az államtudomány, a művészet, az egyház, a tehetséggondozás vagy éppen a történelmi emlékezet megőrzésének szolgálatában állnak, és tesznek naponta nagyon sokakért nagyon sokat - mondta.

"Akik tudják, hogy szolgálatuk akkor teljes, küldetésük akkor értelmes, tevékenységük akkor értékes és áldozatuk akkor nem hiábavaló, ha azzal másoknak segítenek" - tette hozzá.

Gulyás Gergely kiemelte: augusztus 20-a a legjobb alkalom arra, hogy köszönetet mondjanak azoknak az embereknek, akik a közösséget, ezáltal az országot és a nemzetet gazdagítják.

"Az ünnep attól teljes, ha azokat ismerjük el, akik munkájukkal a hétköznapokat teszik szebbé. Isten éltesse a kitüntetetteket és Isten éltesse Magyarországot" - zárta beszédét a miniszter.

A rendezvényen a Magyar Érdemrend parancsnoki keresztje a csillaggal, a Magyar Érdemrend parancsnoki keresztje, a Magyar Érdemrend tisztikeresztje és a Magyar Érdemrend lovagkeresztje, Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Ezüst Érdemkereszt és Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetéseket adott át Gulyás Gergely miniszter.

Címlapról ajánljuk
Figyelem, egy órával elhalasztották a tűzijátékot!

Figyelem, egy órával elhalasztották a tűzijátékot!

Mégis lépnie kellett az operatív törzsnek egy hevesebb zivatargóc miatt.

kutatás
A hűtlenségben kettős mérce tapasztalható itthon

A magas társadalmi státusz és a jó anyagi helyzet kevésbé fontos szempont a magyar embereknek a párkeresésnél, a többség inkább a figyelmességet, az érzelmi intelligenciát és a hűséget részesíti előnyben – mondta az InfoRádióban Bojár Ábel, az Opinio Institute kutatási igazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×