eur:
389.83
usd:
358.38
bux:
73333.76
2024. július 22. hétfő Magdolna
Magyar Péter, a Tisztelet és Szabadság Párt (Tisza Párt) EP-listavezetője nyilatkozik a sajtó képviselőinek a párt európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választások napján Budapesten, a Roude Leiw állóhajón 2024. június 9-én.
Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

A Tisza elnökének választották Magyar Pétert

Az alelnökök személyéről is döntés született.

A hétfői napon a Tisza Párt tisztújító közgyűlése Magyar Pétert a párt elnökévé választotta. Alelnök társai Radnai Márk, a párt operatív vezetője és Tarr Zoltán, a párt európai parlamenti delegációjának vezetője lesznek – olvasható Magyar Péter közösségi oldalán.

A párt eddigi elnöke, Szabó Attila a jövőben tiszteletbeli, alapító elnök lesz. Neki és Somodi Erzsébet korábbi alelnöknek is köszönik az eddigi segítséget, ahogy a sok ezer felvételi kérelmet a pártba, amik feldolgozása folyamatban van.

A párt új alapszabályának és SZMSZ-ének elfogadása után, várhatóan novemberben, rendkívüli tisztújító kongresszust tartanak, amelyen megválasztják a párt új vezető testületének tagjait, „figyelve arra, hogy a hölgyek egyenlő képviselettel rendelkezzenek minden poszton” – zárul a Tisztelet és Szabadság Párt közleménye.

Címlapról ajánljuk

Szakértő: Joe Biden magától nem lépett volna vissza, személyes okok miatt is ragaszkodhatott a hatalomhoz

A Demokrata Párton belül továbbra is nagy befolyással rendelkező Barack Obama támogatásának elvesztése miatt kényszerülhetett visszalépésre a jelenlegi amerikai elnök – mondta az InfoRádióban Farkas-Bede Katalin.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hathetes csúcson járt a forint

Hathetes csúcson járt a forint

Se az üzemanyagválság esélye, se Joe Biden visszalépése, se a váratlan kínai kamatvágás nem mozgatta meg péntek estéhez képest hétfő reggelig a forintot, a 390-es szint közvetlen közelében kezdte a hetet az euróval szemben. Aztán volt egy forintgyengülés reggel, de utána éles fordulatot láttunk, és hétfő délre már hathetes csúcsra kapaszkodott a magyar fizetőeszköz 389-nél. Kedden az MNB a Portfolio felmérése szerint folytatja majd a kamatcsökkentési sorozatát: óvatos, 25 bázispontos vágást hajthat végre, ez lehet magyar szempontból az egyik fő esemény a héten.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×