eur:
396.53
usd:
371.13
bux:
71013.43
2024. június 26. szerda János, Pál
Szavazólapok a budapesti ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. épületében 2024. május 22-én. Nyomtatják a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az európai parlamenti képviselők június 9-ei választásának szavazólapjait a nyomdában.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Pénteken végeznek a polgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálásával

Összesen 24 592 voksról van szó, az esemény sajtónyilvános.

A Nemzeti Választási Bizottság tájékoztatása szerint az érvénytelen szavazatokat a Nemzeti Választási Irodába (NVI) szállítják, az NVB számolja őket újra, amihez az NVI közreműködését is igénybe veszi. Az urnáknak csütörtökön 16 óráig kell megérkezniük, a felbontásukkor a helyi választási bizottság tagjai is jelen lesznek. Az összesen 24 592 érvénytelen szavazat újraszámlálását péntek reggel kezdik meg, és várhatóan aznap be is fejezik. A szavazatszámlálás sajtónyilvános lesz - írja a HVG.

Az NVB jelezte, hogy az újraszámláláshoz a Fővárosi Választási Iroda szavazásnapi körlevelében szereplő útmutatót használja, eszerint ahol a kiesett jelölt – a voksolás előtt két nappal visszalépett Fidesz–KDNP-s Szentkirályi Alexandra – mellett egy másik jelöltre szabályos szavazatot adtak le, ott azt érvényesnek kell tekinteni.

Az NVB-nél Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt fellebbezett a Fővárosi Választási Bizottság főpolgármester-választás eredményét megállapító határozata ellen, arra hivatkozva, hogy annak tartalma jogszabálysértő, mert 202 szavazókörben a bizonyítékok alapján olyan szavazatokat is érvénytelennek nyilvánítottak, amelyek érvényesek voltak.

Címlapról ajánljuk
Már a negyeddöntőben egymást mészárolják a legnagyobb esélyesek
Horrorág az Eb-n

Már a negyeddöntőben egymást mészárolják a legnagyobb esélyesek

Ha nem az Európa-bajnokságon eddig látott teljesítményből, hanem az előzetes várakozásokból, sőt a keretek erősségéből, piaci értékéből indulunk ki, elképesztő erőkülönbség mutatkozik az úgynevezett felső és alsó ág között az egyenes kieséses szakasz kezdete előtt.

Elemzők az Arénában: a Tisza Párt megjelenésével izgalmas másfél év jön a politikában

Az európai parlamenti választás belpolitikai tanulságairól, a Magyar Péter-jelenség okairól és következményeiről és a főpolgármester-választás politikai utórezgéseiről is beszélt Böcskei Balázs, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója és Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×