eur:
396.51
usd:
371.37
bux:
71097.01
2024. június 26. szerda János, Pál
Hajagos-Tóth Antalné fogadja tanyáján a szavazatszámláló bizottság mozgóurnával kiérkező tagjait az önkormányzati választáson a Petőfiszállás 1-es számú szavazókörben 2019. október 13-án.
Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Egy módon még a választás napján is kérhető mozgóurna - itt vannak a lehetőségek

Azok a választópolgárok, akik egészségi állapotuk, fogyatékosságuk vagy fogva tartásuk miatt a választás napján nem tudnak elmenni a szavazóhelyiségbe, mozgóurnát igényelhetnek; erre a szavazás napján, június 9-én 12 óráig van lehetőség.

A mozgóurna igényléséhez a választópolgárnak kérelmet kell benyújtania, ezt beadhatja online, személyesen vagy kézbesítési meghatalmazott útján, illetve postai úton is bármely helyi választási irodához - közölte a Nemzeti Választási Iroda.

A korábbi választásokhoz képest újdonság, hogy ha a mozgóurnát igénylő választópolgár megjelenik a szavazóhelyiségben, akkor ott leadhatja szavazatát, amennyiben a mozgóurna a szavazóhelyiségben van.

A mozgóurna iránti kérelem benyújtása esetén a kérelem a közös eljárás minden választására, azaz az Európai Parlament tagjainak, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint nemzetiségi önkormányzati képviselők általános választására is vonatkozik.

Az NVI közölte azt is:

  • online, ügyfélkapus azonosítás nélkül június 5-én (szerdán) 16 óráig lehet benyújtani a kérelmet,
  • a postai úton történő benyújtása esetén is a szavazást megelőző szerdán 16 óráig kell megérkeznie a kérelemnek a helyi választási irodához.
  • Személyesen június 7-én (péntek) 10 óráig nyújtható be kérelem a helyi választási irodához.
  • Online, ügyfélkapus azonosítással vasárnap, június 9-én 12 óráig van lehetőség a kérelem benyújtására.

A kézbesítési meghatalmazott útján június 7-én (péntek) 10 óráig a helyi választási irodához lehet benyújtani a kérelmet, valamint a szavazás napján 12 óráig a szavazatszámláló bizottsághoz. Kézbesítővel történő igénylés esetén június 5-én (szerda) 16 óráig lehet benyújtani a kérelmet a helyi választási irodához, míg a szavazás napján délig a szavazatszámláló bizottsághoz.

Közölték azt is, hogy a mozgóurna iránti kérelem június 7-én (péntek) 10 óráig vonható vissza.

Címlapról ajánljuk
A Tisza Párt megjelenésével izgalmas másfél év jön a politikában
Elemzők az Arénában

A Tisza Párt megjelenésével izgalmas másfél év jön a politikában

Az európai parlamenti választás belpolitikai tanulságairól, a Magyar Péter-jelenség okairól és következményeiről és a főpolgármester-választás politikai utórezgéseiről is beszélt Böcskei Balázs, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója és Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
Égett a forró drót Washington és Moszkva között, reagáltak az oroszok Trump béketervére – Háborús híreink szerdán

Égett a forró drót Washington és Moszkva között, reagáltak az oroszok Trump béketervére – Háborús híreink szerdán

Telefonon beszélt egymással Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter – 2023 márciusa óta nem volt ilyen beszélgetés. A Pentagon szerint a két fél a nyitott kommunikációs csatornák fenntartásának szükségességéről beszélt, az orosz védelmi minisztérium szerint arra figyelmeztették Washingtont, hogy tovább eszkalálhatják a konfliktust az Ukrajnának nyújtott fegyverszállítmányok. Donald Trump amerikai elnökjelölt két tanácsadója olyan béketervet tett le az asztalra, amely az Ukrajnának nyújtott támogatás felpörgetésének fenyegetésével késztetné Oroszországot béketárgyalásokra. A Kreml úgy reagált, nyitottak a tárgyalásra a „harctéri realitások” tükrében, vagyis az elfoglalt területeket semmiképpen nem adják vissza.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×