eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Hajagos-Tóth Antalné fogadja tanyáján a szavazatszámláló bizottság mozgóurnával kiérkező tagjait az önkormányzati választáson a Petőfiszállás 1-es számú szavazókörben 2019. október 13-án.
Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Egy módon még a választás napján is kérhető mozgóurna - itt vannak a lehetőségek

Azok a választópolgárok, akik egészségi állapotuk, fogyatékosságuk vagy fogva tartásuk miatt a választás napján nem tudnak elmenni a szavazóhelyiségbe, mozgóurnát igényelhetnek; erre a szavazás napján, június 9-én 12 óráig van lehetőség.

A mozgóurna igényléséhez a választópolgárnak kérelmet kell benyújtania, ezt beadhatja online, személyesen vagy kézbesítési meghatalmazott útján, illetve postai úton is bármely helyi választási irodához - közölte a Nemzeti Választási Iroda.

A korábbi választásokhoz képest újdonság, hogy ha a mozgóurnát igénylő választópolgár megjelenik a szavazóhelyiségben, akkor ott leadhatja szavazatát, amennyiben a mozgóurna a szavazóhelyiségben van.

A mozgóurna iránti kérelem benyújtása esetén a kérelem a közös eljárás minden választására, azaz az Európai Parlament tagjainak, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint nemzetiségi önkormányzati képviselők általános választására is vonatkozik.

Az NVI közölte azt is:

  • online, ügyfélkapus azonosítás nélkül június 5-én (szerdán) 16 óráig lehet benyújtani a kérelmet,
  • a postai úton történő benyújtása esetén is a szavazást megelőző szerdán 16 óráig kell megérkeznie a kérelemnek a helyi választási irodához.
  • Személyesen június 7-én (péntek) 10 óráig nyújtható be kérelem a helyi választási irodához.
  • Online, ügyfélkapus azonosítással vasárnap, június 9-én 12 óráig van lehetőség a kérelem benyújtására.

A kézbesítési meghatalmazott útján június 7-én (péntek) 10 óráig a helyi választási irodához lehet benyújtani a kérelmet, valamint a szavazás napján 12 óráig a szavazatszámláló bizottsághoz. Kézbesítővel történő igénylés esetén június 5-én (szerda) 16 óráig lehet benyújtani a kérelmet a helyi választási irodához, míg a szavazás napján délig a szavazatszámláló bizottsághoz.

Közölték azt is, hogy a mozgóurna iránti kérelem június 7-én (péntek) 10 óráig vonható vissza.

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

A Fitch Ratings pénteken megjelent késő esti döntésében megerősítette Magyarország BBB kategóriájú adósbesorolását és a hozzá rendelt negatív kilátás is maradt. Részletes indoklásukban a hitelminősítő elemzői kitérnek arra, hogy a kormány a közeljövőben a költségvetést stabilizáló újabb intézkedéscsomagról dönthet, azonban a 2026 tavaszán esedékes parlamenti választások miatt kiadási kockázatokat lát a költségvetésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×