eur:
397.81
usd:
371.77
bux:
0
2024. június 17. hétfő Alida, Laura

Világháborús arzenál a kert végéből Piliscsabán

Több mint másfél tonnányi világháborús robbanótest került elő egy piliscsabai háznál.

Több mint másfél tonnányi második világháborús robbanótest került elő egy piliscsabai családi ház hátsó kertjéből.

A Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezrede Facebook-oldalán azt írta, hogy a Pest vármegyei településen egy esővízgyűjtő tartály ásása közben bukkantak két feltételezett robbanóeszközre az ott dolgozó munkások.

A tűzszerész járőr parancsnoka megállapította, hogy két 15 centiméteres, második világháborús eredetű magyar repeszromboló gránátot találtak a kertben. A tűzszerészek fémkereső eszközökkel átvizsgálták az érintett területet, és összesen 34 robbanótestet emeltek ki a földből, valamennyi 15 centiméteres magyar repeszromboló gránát volt.

A gránátok biztosított gyújtószerkezetekkel rendelkeztek, szállítható állapotban voltak, így azokat a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére vitték, ahol később megsemmisítik azokat - írták a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Zöld átállás - Csak úgy záporoznak a fenntarthatósági fejlesztések az üzleti világból

Zöld átállás - Csak úgy záporoznak a fenntarthatósági fejlesztések az üzleti világból

Újabb és újabb zöld fejlesztésekről, beruházásokról, vagy a zöld átállást segítő partneri kapcsolatokról adnak hírt a vállalatok, egyesületek. A legfrissebb, pozitív vállalati eredményeket tartalmazó összefoglalónkban, május vége és június közepe között bejelentett eredményekből válogattunk néhányat: van köztük műanyag csomagolóanyagok kiváltása, karbonmenesítési ütemterv, illetve környezettudatos tanúsítványok is. A fenntarthatósági üzleti tervekkel és megvalósításukkal a Portfolio is foglalkozik a szeptember 4-i Sustainable World 2024 konferencián.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×