eur:
396.9
usd:
370.4
bux:
0
2024. június 21. péntek Alajos, Leila
verőcei hajóbaleset katvéd hajókiemelés
Nyitókép: Facebook/BM OKF Hivatalos

Szívszorító videó - így emelték ki a Dunából a Verőcénél balesetet szenvedett motorcsónakot

A társszervekkel közösen a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság daruja és búvárszolgálata vasárnap délután fél hatkor emelte ki a roncsot a Dunából.

Mint arról több cikkben beszámoltunk, tragikus hajóbaleset történt szombat éjjel Verőcénél, ahol egy szállodahajó ütközött egy motorcsónakkal.

A motorcsónakban nyolcan utaztak, közülük egy férfi kijutott a partra, két ember holttestét találták meg, öt ember eltűnt - az ő nevüket és fényképüket kiadta a rendőrség.

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van - cikkünk itt olvasható.

Címlapról ajánljuk
Tálas Péter: Izrael háborúba kezdhet a Hezbollah ellen, de nem biztos, hogy megnyeri

Tálas Péter: Izrael háborúba kezdhet a Hezbollah ellen, de nem biztos, hogy megnyeri

Újabb katonai akciót indíthat Izrael, miután hadserege közölte, jóváhagyta a műveleti terveket egy libanoni offenzívához. Korábban a külügyminiszter már jelezte: hamarosan döntés születhet a libanoni Hezbollah terrorszervezet elleni háborúról. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének egyetemi docensét kérdeztük.

Német mentőakció Pekingben: béketárgyalás a vámháború árnyékában

Dél-Koreát és Kínát érintő kelet-ázsiai látogatásra indult Robert Habeck német gazdaági miniszter. A szöuli vizit udvariassági látogatásnak tűnhet a pekingihez képest, ahol a miniszter a német gazdaságot érintő fontos kérdésekről egyeztet. Mindenekelőtt az elektromos autók importjáról, amit az ázsiai nagyhatalom és az Európa Unió közötti vámháború fenyeget.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.21. péntek, 18:00
Ferencz Orsolya
űrkutatásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×