eur:
384.39
usd:
353.9
bux:
68546.85
2024. május 28. kedd Csanád, Emil
Magyar Péter, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója hivatalában 2020. január 28-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A Tisza Párt dönt Magyar Péter sorsáról

A párt EP-listavezetője először beszélt arról, hogy választási siker esetén akár Brüsszelben folytatná képviselőként.

A Tisza Párt listát állított a június 9-i európai parlamenti választásra, és a névsor első helyén a februárban politikusnak álló Magyar Péter áll. Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje néhány hónap alatt a közvélemény-kutatások szerint 20 százalékos támogatottságot elérő pártot szervezett, így jó eséllyel szerezhetnek mandátumot a Magyarországnak járó 21 EP-képviselői helyből.

Korábban Magyar Péter többször úgy nyilatkozott, hogy szeretne EP-listát állítani, de nem kíván Brüsszelben dolgozni, hanem itthon szeretne "tovább építkezni". Még a kampány kezdete előtt a Partizánnak azt mondta a politikussá lett jogász, hogy „azt még nem döntöttem el, hogy mennék-e EP-képviselőként Brüsszelbe. Úgy gondolom, hogy itthon most nagyobb szükség van rám.”

Mindez azért érdekes, mert Magyar Péter most a Blikknek beszélt az országjáró kampányáról, és ebben az eddigi álláspontjától eltérő nyilatkozatot tett: "Az eredménytől függ, beülnék-e képviselőnek, még nem döntöttünk róla." A lap is arra emlékeztetett, hogy korábban ugyanerre a felvetésre azt felelte, az Európai Parlamentbe nem szegődne el képviselőnek, bár ő a párt listavezetője, mert szerinte „itthon van teendője”.

A mostani kijelentésében a többes szám vélhetően arra utal, hogy a párt dönt majd arról, hogy Magyar Péter felvegye-e az EP-mandátumát, ha sikerrel szerepel a listája a választáson.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.29. szerda, 18:00
Kalas Vivien a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
Rajnai Gergely a Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 28. 18:40
×
×
×
×