eur:
394.06
usd:
370.89
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor
Drónnal készített, több fotóból, számítógépes programmal összeállított panorámaképen a balatonfüredi vitorláskikötő 2022. július 29-én.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Hatalmas területet adnak át az embereknek a Balatonnál

Már kész van a Szivárvány utcai új sportpark Balatonfüreden, szombaton lesz a hivatalos avatóünnepség.

Elkészült a Szivárvány utcai közpark és játszótér Balatonfüreden - derül ki a város portáljának beszámolójából.

Az eddig elhanyagoltan álló másfél hektáros terület kikapcsolódási és sportolási lehetőséget nyújt, de padjaival, ligetes kialakításával a pihenni vágyóknak is kedvelt helye lehet.

Szombaton hivatalos átadó is lesz.

Ami a részleteket illeti, Balatonfüred ófalui fejlesztése és az új közösségi tér kialakítása uniós pályázati támogatás részeként jön létre a Szivárvány utca és a kerékpárút közötti területen.

A kerékpárút mellett sport- és fitneszeszközök kaptak helyet, figyelve arra, hogy szinte minden korosztály megtalálja majd a neki való sportolási vagy játszási lehetőséget. Van ping-pong asztal, gyermek kötélpálya, baba-mama hinta, ivókút, egy játszóvár és különböző tornaeszközök.

A Probio Zrt. rendezte a környezetet, a bozótos, elhanyagolt területet parkosították, több pihenőpadot helyeztek ki, a beteg, elkorhadt fákat eltávolították, helyettük fákat és cserjéket ültettek.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

A fokozódó geopolitikai feszültségek nyomást gyakoroltak ma reggel az ázsiai tőzsdékre, az irányadó európai indexek azonban emelkedésekkel nyitottak, és napközben is kitartottak a pluszok. Az energiaszektor gyengélkedik ma az olajár esésével együtt, míg az ipari vállalatok részvényei felülteljesítők. A magyar piac követte napközben az európai tőzsdéket, kisebb pluszban áll egész nap a BUX, a blue chipek közül csak a Richter esett ma. A tengerentúlon ehhez képest jelentős hangulatromlást láttunk annak ellenére, hogy a kereskedés első részében még emelkedésben voltak a tőzsdék. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×