eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Börtönbe mehet a fának csapodó részeg sofőr

Az utasa maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett.

A vád szerint a fülöpszállási férfi néhány hónappal azután, hogy a bíróság ittas járművezetés miatt jogerősen elítélte, 2022. október 3-án éjjel ittasan ismét autóba ült és az 53. számú főúton korlátozott látási viszonyok mellett közlekedett gépkocsijával, amelyben utas is volt. Vérében 1,9-2,0 ezrelék véralkohol volt. Ittassága miatt nem tudott bevenni egy balra ívelő kanyart és előbb letért a jobb árokba, majd egy fának ütközött.

A baleset következtében a biztonsági övet nem használó jobb első utasa maradandó fogyatékossággal járó többszörös csonttörést és sorozat bordatörést szenvedett. A vádlott könnyebben sérült.

Az ügyészség a férfit maradandó fogyatékosságot eredményező ittas járművezetés bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×