eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

A héten még kell a télikabát, de péntektől már újra tavasz lesz - időjárás-jelentés

Döntően száraz lesz az idő és már csak pár napig kell fagyoskodnunk.

Időjárási helyzet Európában:

Ciklonok és frontjaik alakítják a kontinens legnagyobb részének időjárását, de érdemibb - 10 mm-t meghaladó mennyiségű - csapadékot nagyobb területről csak Franciaországból jelentettek. Anticiklonális hatások Skandináviában és a Mediterráneum zömében jellemzőek. A mozgalmas időnek köszönhetően Európa nyugati, délnyugati és déli területein enyhének mondható az idő, döntően 14 és 21 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Ugyanakkor a nyugat-európai frontrendszer előoldalán az Ibériai-félsziget fölé meleg levegő áramlik, így a félsziget déli felén nem ritkák a 25 fok fölötti maximumok sem. Nappali fagyok pedig már csak a Skandináv-félsziget északi részein vannak.

Kedd estig a Kárpát-medencébe a tőlünk északkeletre örvénylő ciklon hátoldalán északias áramlással hidegebb levegő szivárog, így keddre tovább mérséklődik a nappali felmelegedés mértéke, és éjszakai fagyokra is számítani kell.

Várható időjárás az ország területén kedd éjfélig:

Kedden a Nyugat-Dunántúlon derült maradhat az ég, másutt viszont erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, de így is többórás napsütésre lehet számítani. Azonban a Duna-Tisza közén erősebben felhős tájak is lesznek. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északias szél már csak a Dunától keletre fekvő tájakon lesz élénk. Estétől mérséklődik a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 7 és 12 fok között alakul.

A szélsőséges időjárás okairól itt hallgathat meg beszélgetést:

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×