eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Az OTP Bank új, innovációs fiókja Budapesten, az Árkád üzletközpontban az avatás napján, 2018. november 20-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Újfajta veszélyes csalásra figyelmezteti ügyfeleit az OTP

Ezúttal telefonon jelentkeznek a csalók, és utána lépnek be az ügyfél számítógépére

Az OTP Bank tapasztalata szerint, az elmúlt napokban jelentősen megnövekedett az ügyfeleket célzó, bank nevében történő csaló telefonhívások száma – értesítette a pénzintézet ügyfeleit.

Ezekben a hívásokban a csalók a bank biztonsági vagy egyéb munkatársának adják ki magukat, a bizalom megerősítése érdekében egyes esetekben még fotóval ellátott hamis igazolványt is küldenek az ügyfél e-mail címére – írja a Pénzcentrum.

A hívások során azt közlik az ügyféllel, hogy veszélyben van a számláján lévő pénzösszeg, esetleg azt állítják, hogy a bank gyanús utalás kezdeményezését észlelte és kérik annak megerősítését. A kár megakadályozása érdekében az ügyfeleket különböző programok számítógépre vagy telefonra történő telepítésére hívják fel, amit a csalás megelőzését, illetve megakadályozását végző vírusirtóként jellemeznek.

A telepített program segítségével a csaló láthatja az ügyfél informatikai és mobil eszközén lévő összes adatot, így az internet- vagy mobilbank belépéshez szükséges jelszavakat, a banktól érkező megerősítő kódokat. Ezek ismeretében hozzáférnek a bankszámlákhoz és amelyeket felhasználva elutalják a pénzt az ügyfél számlájáról.

Az OTP Bank felhívja a figyelmét, hogy sohasem kéri ügyfeleitől programok telepítését és a munkatársai nem küldenek igazolványfotót maguk azonosítása érdekében.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×