eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Az április 8-i országgyűlési választásra leadott levélszavazatokat tartalmazó urna a kolozsvári főkonzulátuson 2018. március 26-án. Ettől a naptól és csak személyesen vehetik át a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok a szavazási levélcsomagjaikat a kijelölt külképviseleteken. A 118 külképviselet közül csak a 12 kijelölt külképviseleteken (Belgrád, Beregszász, Bukarest, Csíkszereda, Kassa, Kolozsvár, Pozsony, Szabadka, Ungvár, Eszék, Kijev, Lendva) lehet átvenni a szavazási levélcsomagot. Lehetőség van arra, hogy a szavazólap és a nyilatkozat kitöltése után a választópolgár a külképviseleten leadja szavazatát. A levélben szavazók csak országos pártlistára szavazhatnak.
Nyitókép: Biró István

Polgármester-jelölés: ellenzéki küzdelem is várható több budapesti kerületben

Bejelentette az LMP a XIII. kerületi polgármesterjelöltjét. Ennek kapcsán ránéztünk a térképre, hogy áll az ellenzék a fővárosi kerületi jelöltállítás terén. Vannak kerületek, amelyekben már biztosan van legalább három megnevezett ellenzéki jelölt próbál meg kerületvezetéshez jutni.

Kanász-Nagy Máté, az LMP országgyűlési képviselője és frakcióvezető-helyettese lesz a párt polgármesterjelöltje Budapest XIII. kerületében. "Olyan kampányt szeretnénk folytatni, amely világos és valódi zöld alternatívát mutat, és megadja a XIII. kerületieknek a választás lehetőségét, hogy igenis van zöld út, valódi zöld politika, amelyre igenis szavazhatnak a korábbi városvezetések és képviselő-testületek után" – mondta a bejelentés után.

Ungár Péter, az LMP társelnöke szerint pártja arról fog beszélni a kampányban, hogy az emberek milyen politikát akarnak a legszűkebb lakókörnyezetükben. "Nem arról fogunk beszélni, hogy milyen államformája lesz Magyarországnak, hogy ki kit gyűlöl – remélhetőleg –, és hogy kinek milyen, különböző, nagyon érdekes személyes problémái vannak a világgal, hanem arról fogunk beszélni, hogy ki hogy szeretne együtt élni abban a szűk környezetben, ahol munkába jár, ahol hazamegy aludni, ahol a gyerekeit neveli, és ahol a kertjét gondozza" – fogalmazott a politikus.

Ami még tudható, hogy a párt a XII. kerületben Kendernay Jánost indítja el.

A többi ellenzéki párt sorban jelenti be a kerületi polgármesterjelöltjeit.

Az MSZP és a DK összefogott:

  • a II. kerületben Őrsi Gergelyt
  • a III. kerületben Kiss Lászlót
  • a IV. kerületben Trippon Norbertet
  • a VII. kerületben Niedermüller Pétert
  • a X. kerületben Mustó Gézát
  • a XI. kerületben a Momentum, a Párbeszéd és az LMP által is támogatott László Imrét
  • a XIII. kerületben Tóth Józsefet
  • a XIV. kerületben Horváth Csabát
  • a XV. kerületben Cserdiné Németh Angélát
  • a XVII. kerületben Lukoczky Károlyt
  • a XVIII. kerületben Szaniszló Sándort
  • a XIX. kerületben Gajda Pétert
  • a XX. kerületben Fekete Katalint
  • a XXI. kerületben Paál Gézát
  • a XXII. kerületben pedig Perlai Zoltánt

indítja el.

A Momentumnak még formálódik a listája, de az már biztos, hogy az V. kerületben Juhász Pétert, a VI. kerületben Soproni Tamást, a VIII. kerületben Pikó Andrást, a XII. kerületben pedig Farkas Csaba volt rendőrkapitányt jelölik.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt polgármester-jelöltje az I. kerületben Nánásiné Abonyi Gyöngyi, a IV. kerületben Nagy Dávid, a XII. kerületben pedig Kovács Gergely lesz. A viccpárt az V. kerületben beállt Juhász Péter mögé, aztán kihátrált, mert kiderült, hogy őt a Momentum is támogatja.

A Jobbik kerületi polgármesterjelöltjeiről egyelőre nincs sok hír, csak az, hogy lesznek. Mindössze annyi került nyilvánosságra, hogy a XX. kerületben Rovó László Attila lesz a jelölt.

A Mi Hazánk mind a huszonhárom kerületben saját polgármesterjelöltet indít, őket már tavaly megnevezték.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×