eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Tető? Fák? - mindent vitt a szél csütörtökön

Sok munkát ad a szeles időjárás a fővárosi tűzoltóknak, de az ország más területein is vannak viharkárok, csütörtök délután két órakor csaknem negyven helyre várták a tűzoltóegységeket - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a honlapján.

A tűzoltókat a szeles időjárás miatt útra dőlt fák eltávolítása vagy a megrongálódott tetőszerkezetek miatt riasztották.

A közlemény szerint a szél a fővárosban adja a legtöbb feladatot: leszakadt ág akadályozza a forgalmat a XVI. kerületi Rákosi úton és a XII. kerületben, a Pihenő út és a Budakeszi út kereszteződésében; a XIII. kerületben, a Radnóti Miklós utcában egy társasház tetejét harminc négyzetméteren megbontotta a szél, ami miatt több parkoló jármű sérült. Szintén tetőszerkezetet rongált meg az erős szél a IX. kerületben, a Boráros téren.

A III. kerületi Juhász Gyula utcában egy húsz méter magas fa letört ágai a járda felett okoznak balesetveszélyt. Szentendrén, a Boldogtanyai útra riasztották az egységeket, ahol egy tíz méter magas fa háztetőt és parkoló autókat rongált meg. Szintén Szentendrén, a János utcában egy hídra dőlt fa akadályozza a közlekedést - ismertette a katasztrófavédelem.

Tudatták azt is, hogy Pomázon, a Dózsa György utcában csak a villanyvezeték tart meg egy kidőlt fát. A Nógrád vármegyei Érsekvadkert település közelében, a 22-es főúton egy teherautó vontatmányát borította fel a szél.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×