eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Ónos eső utáni jég egy személygépkocsi szélvédőjén Újpesten, az Árpád úton 2017. január 31-én. Ónos eső veszélye miatt másodfokú (narancssárga) figyelmeztetést adtak ki Budapestre és Pest megyére, valamint Bács-Kiskun, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Baranya és Veszprém megye területére. Békés, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas és Zala megyében elsőfokú a figyelmeztetés ónos eső veszélye miatt.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

A legrosszabbra figyelmeztet a közútkezelő

Országszerte ónos eső várható a kedd reggeli csúcsforgalom ideje alatt – figyelmeztetett a Magyar Közút.

Hozzátették: a legtöbb ónos eső Veszprém, Fejér és Pest vármegyében várható, ezeken a területeken akár vastagabb jégréteg is keletkezhet az utakon.

Azt írták, kedd kora hajnaltól a délelőtti órákig az északkeleti tájak kivételével – északnyugat felől érkező – ónos eső vonul végig az országon.

A tájékoztatás szerint, ahol lehet megelőző sószórást végeznek, de az ónos eső könnyen lemoshatja a sót, így hatékonyan csak az eső elállta után tudnak beavatkozni a szakemberek.

A Magyar Közút folyamatos munkavégzése mellett is időszakosan előfordulhat, hogy az intenzív ónos eső idején csúszhat a burkolat, ezért a szakemberek többek között arra kérik az autósokat, hogy vezessenek a szokásosnál lassabban és tartsanak a megszokottnál jóval nagyobb követési távolságot.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×