eur:
390.68
usd:
366.49
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: BKK

Az LMP is beleszállt Karácsony Gergelyékbe

Azonnali hatállyal vonja vissza Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a közösségi közlekedést érintő járatritkításokat, és hívja egyeztetésre az érintett városrészek vezetőit - mondta az LMP szóvivője vasárnap online sajtótájékoztatón.

Gál József emlékeztetett: Karácsony Gergely 43 busz-, 4 villamos- és 6 trolibuszjárat menetrendjét ritkította, anélkül, hogy megkérdezte volna erről a kerületi polgármestereket és a budapestieket. Ez elfogadhatatlan – jelentette ki.

Hozzátette: az LMP-Magyarország Zöld Pártja kikéri a Budapesti Közösségi Központtól (BKK) a járatritkítások alapjául szolgáló méréseket és elemzéseket, továbbá kezdeményezik, hogy a Fővárosi Közgyűlés illetékes bizottsága hallgassa meg a BKK és a főváros vezetését.

Budapest jelenlegi vezetése 2019-ben klímavészhelyzetet hirdetett, amelyet nem járatritkítással, hanem a közösségi közlekedés minél vonzóbbá tételével lehet kezelni – mondta, felhívva a figyelmet arra, hogy a járatritkítások miatt sokan elfordulnak a klímabarát közösségi közlekedéstől, és helyette az autózást választják.

Hangsúlyozta: ahogyan a kormány a vasúti mellékvonalak bezárásával, úgy a főváros ezzel a lépéssel távolodik mindinkább a zöldpolitikától.

Gál József arra buzdított, hogy aki nem ért egyet a járatritkításokkal, írja alá a petíciójukat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×