eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Vitézy Dávid/Facebook

"Szavakkal való bűvészkedés" - Kemény levelet írt Karácsony Gergelynek Vitézy Dávid

Segítséget ajánlott a volt közlekedési államtitkár ahhoz, hogy ne kelljen Budapesten "járatritkítani".

Levelet írt Vitézy Dávid volt BKK-vezér és közlekedési államtitkár Karácsony Gergely főpolgármesternek, amit közösségi oldalán közzé is tett. A téma Budapest tömegközlekedésének ügye.

Mint írja, "a BKK által fű alatt bevezetett járatritkításának negatív hatásai már az első fagyos reggelen megmutatkoztak: az utasok hosszabb várakozási időket és nagyobb zsúfoltságot tapasztaltak az érintett járatokon. A járatritkítást érdemi egyeztetés vagy tájékoztatás nem előzte meg, csak a lebukás után vallották be annak tényét".

A BKK vezérigazgatója még pénteken elnézést kért a hibás előkészítésért és a tájékoztatás elmaradásáért, Karácsony Gergely azonban Vitézy Dávid szerint "inkább a szavakkal való bűvészkedést (nincs járatritkítás, de mégis van) és a személyem minősítését választotta, ahelyett, hogy a lényeggel foglalkozott volna: a járatritkítások hatásaival".

"Hiszen nevezhetik intézkedésnek, forgalmi beavatkozásnak, megváltozott közlekedési szokásoknak, átcsoportosításnak, a kapacitás újraosztásának, vagy mondhatják lassan, hogy mindenki megértse, de mégis, a lényeg ugyanaz: 53 vonalon kevesebb jármű közlekedik, és egy sincs, amin több – a BKK közleménye sem állít mást. Ez pedig, akárhonnan is nézzük, járatritkítást jelent" - szögezi le Vitézy Dávid.

Emlékezete szerint volt már sok olyan átszervezés, ahol egyik vonalon kevesebb, másikon több járat közlekedett, és a mérleg nulla volt, de ez most nem ilyen, "tömeges járatritkítás történt Budapesten, semmi más. Erről döntött érdemi egyeztetés nélkül a BKK".

Amikor a korábbi városvezetések hasonló, fűnyíróelven végrehajtani kívánt járatritkítási csomagokkal próbálkoztak, "minden esetben fellépett a hibás tervek ellen".

"Így tettem Hagyó Miklós és Demszky Gábor idején 2008-ban, és így tettem 2016-ban is, amikor a Tarlós István vezette Fővárosi Önkormányzat csökkentette volna a járatok számát és a közösségi közlekedés színvonalát.

Akkor a tervek bejelentését követő tiltakozások hatására mindkétszer visszavonták a korábbi rossz döntéseket, és elálltak a járatritkítások tervétől. Most is ezt kérem Öntől" - írja Vitézy, aki egy javított terv elkészítéséhez a segítségét is felajánlotta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×