eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 2. szombat Lujza
Nyitókép: Paul Bradbury/Getty Images

Megdöbbentő adat a magánegészségügyi ellátásokról

A pandémia hatására több tízezren fordultak a privát szektor felé, a magyarok közel kétharmada vesz igénybe magánegészségügyi szolgáltatást.

Az EY felmérése szerint az elmúlt két évben közel húsz százalékkal nőtt a magánegészségügyi rendszert használó magyarok aránya - írja az Index. Az emberek ugyanis úgy vélik, a magánegészségügy gyorsabb, itt az orvos-beteg kapcsolat kölcsönös bizalmon alapszik, valamint a környezet is minőségibb. Mindemellett az emberek

elsősorban a gyors és egyszerű kapcsolatfelvételt, illetve a vizsgálati eredmények szinte azonnali elérhetőségét várják el a magánegészségügyi szolgáltatóktól.

Az eredmények alapján leginkább a fiatalabb korosztály nyitott a magánegészségügyi szolgáltatásokra.

Az EY hangsúlyozza, a fokozódó igény ellenére jelenleg a magyarok töredékének, mindössze 12 százalékának van magán-egészségbiztosítása, illetve 50 százalékuk csak a munkáltatók által kötött szerződéseken keresztül jut hozzá. A felmérések alapján azonban fordulat várható, ugyanis a lakosság több mint egyharmada nyitott lenne arra, hogy magán-egészségbiztosítást kössön. Egy szakorvosi és laborvizsgálatot tartalmazó alapcsomagért 38 százalék legalább havi 6 ezer forintot kifizetne, míg egy átfogóbb, kórházi ellátást is tartalmazó csomagért a válaszadók negyede akár 10 ezer forint feletti összeget is elköltene havonta a felmérés szerint.

A magánbiztosítástól a megkérdezettek elsősorban azt várják el, hogy néhány napon belül kapjanak vizsgálati időpontot (57 százalék), és több helyszínen éjjel-nappal orvosi ügyelet (35 százalék) álljon a rendelkezésükre.

Címlapról ajánljuk
Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Március elsejétől kell alkalmazni Magyarországon az új idegenrendészeti szabályrendszert, amely január elején lépett hatályba. A törvény célja az, hogy migránsok még vendégmunkásként se érkezhessenek hazánkba, akik pedig itt vannak, azok ne vehessék el a magyarok munkáját.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×