eur:
390.69
usd:
366.51
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Paul Bradbury/Getty Images

Megdöbbentő adat a magánegészségügyi ellátásokról

A pandémia hatására több tízezren fordultak a privát szektor felé, a magyarok közel kétharmada vesz igénybe magánegészségügyi szolgáltatást.

Az EY felmérése szerint az elmúlt két évben közel húsz százalékkal nőtt a magánegészségügyi rendszert használó magyarok aránya - írja az Index. Az emberek ugyanis úgy vélik, a magánegészségügy gyorsabb, itt az orvos-beteg kapcsolat kölcsönös bizalmon alapszik, valamint a környezet is minőségibb. Mindemellett az emberek

elsősorban a gyors és egyszerű kapcsolatfelvételt, illetve a vizsgálati eredmények szinte azonnali elérhetőségét várják el a magánegészségügyi szolgáltatóktól.

Az eredmények alapján leginkább a fiatalabb korosztály nyitott a magánegészségügyi szolgáltatásokra.

Az EY hangsúlyozza, a fokozódó igény ellenére jelenleg a magyarok töredékének, mindössze 12 százalékának van magán-egészségbiztosítása, illetve 50 százalékuk csak a munkáltatók által kötött szerződéseken keresztül jut hozzá. A felmérések alapján azonban fordulat várható, ugyanis a lakosság több mint egyharmada nyitott lenne arra, hogy magán-egészségbiztosítást kössön. Egy szakorvosi és laborvizsgálatot tartalmazó alapcsomagért 38 százalék legalább havi 6 ezer forintot kifizetne, míg egy átfogóbb, kórházi ellátást is tartalmazó csomagért a válaszadók negyede akár 10 ezer forint feletti összeget is elköltene havonta a felmérés szerint.

A magánbiztosítástól a megkérdezettek elsősorban azt várják el, hogy néhány napon belül kapjanak vizsgálati időpontot (57 százalék), és több helyszínen éjjel-nappal orvosi ügyelet (35 százalék) álljon a rendelkezésükre.

Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×