eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Fokozott közúti ellenőrzés az egyik helyszínen Berettyóújfaluban a Népliget utcában 2021. március 9-én. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) Seatbelt elnevezésű programjához csatlakozva az úgynevezett passzív biztonsági eszközök használatát figyelik országszerte a rendőrök. Az egyhetes akcióban elsősorban a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, valamint segédmotorosoknál és motorkerékpárosoknál a bukósisak használatát ellenőrzik.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Több mint 114 millió forint bírságot szabtak ki a román határon

208 jogsértés, 53 rossz műszaki állapotban talált jármű az ellenőrzés mérlege.

A közlekedésbiztonságra veszélyt jelentő járműveket ellenőrzött az Építési és Közlekedési Minisztérium: 114 millió 491 ezer forint bírságot szabtak ki a Közúti Közlekedési Ellenőrzési Főosztály közúti ellenőrzési akciói során november 12. és 18. között Magyarország román határszakaszán - közölte a tárca

Azt írták, hogy az ellenőrzés kiemelt célja a közlekedésbiztonságra veszélyt jelentő járművek, továbbá az engedély vagy regisztráció nélkül közlekedő vállalkozások kiszűrése volt.

Az akcióban részt vevő szakemberek összesen 208 jogsértést tártak fel, amelyből 75 esetben a vezetési és pihenőidő, 53 esetben a járművek műszaki állapota, 32 esetben túlsúly/túlméret és 25 esetben az engedélyekkel összefüggő szabályok megsértése miatt intézkedtek, továbbá 12 esetben találtak Adblue manipulációra alkalmas eszközt a járművekben - részletezték.

A jogsértések több mint a felét, 124 esetben román honosságú vállalkozások követték el; a szabálytalanságokat 28 esetben bolgár, 25 esetben török honosságú jogsértők járművében fedezték fel - tették hozzá.

Közölték azt is, hogy a kiszabott 114 millió 491 ezer forint bírságból 105 millió 521 ezer forintot a helyszínen fizették be a szabálytalankodók, míg a fennmaradó összeget visszatartási intézkedéssel biztosítják az ellenőrök.

A közleményben azt írták, hogy Lázár János építési és közlekedési miniszter szerint az intézkedések egyik legfontosabb következménye, hogy a forgalomból kiszedett, közlekedésre alkalmatlan, baleset- és életveszélyes "járművek" már senkit se veszélyeztessenek az utakon.

A tárcavezető a biztonságos közlekedés fenntartása, és az akció tanulságaként további ellenőrzéseket rendelt el - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×