eur:
388.6
usd:
359.81
bux:
68107.41
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
fotó: kőmanók világa
Nyitókép: kőmanók világa

Különleges figurák lepték el a Balaton partját

Kőszobrocskák díszítik Balatonudvari minkét strandját, így az udvarit és a fövenyesit.

A veol.hu számol be arról, hogy egy cseszneki házaspár a partnál lévő különleges kövekből, amelyeknek minden egyes darabját a víz és a szél formázott egyedivé, kőmanókat épített.

Pintérné Mészáros Zsóka Balatonudvari képviselője a lapnak arról is beszélt, hogy a kedves és természet alkotta kövekből összeállított manók nagy népszerűségnek örvendenek a helyiek és a látogatók körében egyaránt.

Utalt arra is, hogy az alkotók önálló közösségi oldalt is működtetnek, ahol a pillanat művészetének nevezik alkotásukat.

Úgy fogalmaznak: „Épülnek a kőmanók és életre kelnek, mint apró akrobaták, egyensúlyra lelnek. Elmerengnek egymáson és a nagy világon, valósággá nemesül az emberi álom."

Az Infostartnak érdeklődésünkre azt írták, hogy ezek

az alkotások az arra járó emberek öröméért születnek.

"Akik látják az egyensúlyainkat, a 95 százalékuk megköszöni a látványt és az élményt. Természetesen az élővilágra és a környezetre vigyázva készülnek a kőmanóink. Nyugalomra, összpontosításra, türelemre tanítanak".

Fotók: Kőmanók világa.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Kulcsfontosságú adat jött, pattannak a tőzsdék

Kulcsfontosságú adat jött, pattannak a tőzsdék

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Befolyásolhatja a mai kereskedést, hogy ma délután érkezik az amerikai munkanélküliség legfontosabb mutatója, hiszen a munkanélküliség bármilyen irányba történő elmozdulása óriási jelentőséggel bír. Ami pedig a tőzsdei mozgásokat illeti, Európában mérsékelt emelkedés látszik a mai kereskedésben és a határidős indexek állása alapján az USA-ban is pozitív felütéssel indulhat a nap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×