eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A group of young university students concentrating carefully on their professor during a lecture.
Nyitókép: Tom Werner/Getty Images

Módosítaná a diákhitelrendszert a kormány

A legfőbb cél a költséghatékonyabb működtetés.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium társadalmi egyeztetésre bocsátotta azon rendeletmódosítási javaslatát, melynek célja, hogy költséghatékonyabban működhessen a diákhitelrendszer – írja a Portfolio.

A javaslat szerint a kormányrendeletet azzal egészítenék ki, hogy a Diákhitel szervezet adja át a Magyar Fejlesztési Banknak (MFB) a hallgatói és képzési hitelrendszer működtetésével kapcsolatos feladatait. A rendeletbe bekerülne az is, hogy a közöttük létrejövő szerződések célja közfeladatok teljesítése.

Az indoklás szerint az MFB Csoport kapacitásainak kiaknázásával, a párhuzamosságok megszüntetésével a diákhitelezés gördülékenyebben és takarékosabban történhet. A változások nem érintenék a diákhitel-termékek jelenlegi kondícióit.

A javaslat alapján az MFB-hez kerülhet a hallgatói és képzési hitel nevében, javára és kockázatára történő szerződéskötések intézése is.

A társadalmi egyeztetés november 30-ig tart, addig várják a véleményeket, észrevételeket a kozigazgatasiegyeztetes@gfm.gov.hu e-mail címre.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×