eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 23. szombat Tekla
A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM), az Oktatási Hivatal (OH) és a HÖOK Közhasznú Nonprofit Kft. közös szervezésében megrendezett Pont Ott Parti felvételi eredményváró rendezvény résztvevői a Városligetben 2022. július 21-én. Ezen a napon este nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Ezzel eldőlt, hogy a több mint 99 ezer jelentkező közül az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Korszakos hír a diákhiteleseknek - a korábbiaknak is

A korábban megkötött, bármilyen típusú diákhitel szerződéssel rendelkező ügyfelek számára is választható a kedvezményes Diákhitel Számla.

Ez idáig 500 milliárd forintot meghaladó értékben történt folyósítás fél millió hallgató részére a Diákhitel rendszerén keresztül.

Az idei évtől a hallgatók minden eddiginél kedvezményesebb feltételű folyószámlát, úgynevezett Diákhitel Számlát érhetnek el. A hitelt felvevők számára egy sok tekintetben ingyenes és minden elemében rendkívül kedvező feltételű folyószámla biztosítására kerül sor. A pályázati folyamat - a Diákhitel folyósítójának csütörtöki közlése szerint - jelentős sikerként értékelhető, hisz hat jelentkezőből 2023. május 24-ig négy pénzintézettel, az Erste-, Gránit-, MBH- és az OTP Bankkal kötöttek megállapodást a rendkívül kedvezményes számlacsomag biztosítására.

A nyertes pénzintézetek vállalták, hogy július 1-től egy minden eddiginél kedvezőbb folyószámla megnyitásának lehetőségét biztosítják az új, szabad felhasználású Diákhitel1 szerződést kötő ügyfelek számára. Ezáltal évente 6-8000 hallgatónak csökkennek a hitel igénybevételével kapcsolatos költségei és jutnak kiegészítő kedvezményes banki szolgáltatásokhoz.

Fontos kiemelni, hogy az új, nem Diákhitel1 szerződést kötő ügyfeleink és a korábban megkötött, bármilyen típusú diákhitel szerződéssel rendelkező ügyfelek számára is választható a kedvezményes Diákhitel Számla. Ezáltal akár 200 ezer meglévő diákhiteles számára nyílik meg a kedvezményes bankszámlanyitás lehetősége, mely több száz családot is segít költségeik lefaragásában.

A nyertes pénzintézetek a Diákhitel Számlához kapcsolódó legfontosabb alapszolgáltatásokat ingyenesen biztosítják:

  • egyedi bankkártya éves díja
  • számlavezetési díj
  • netbank
  • mobilbank
  • telebank
  • személyes megjelenés nélküli ügyintézés
  • folyószámla megszüntetése.

A pénzintézetek a kötelezően nyújtandó ingyenes szolgáltatásokon túl további, rendkívüli kedvezményeket biztosítanak a Diákhitel Számlát igénybe vevő diákhiteles ügyfeleknek.

2023 júliusa után a szabad felhasználású, újonnan kötött Diákhitel1 szerződéseket a Diákhitel Központ már csak a hiteligénylő által kiválasztott, nyertes pénzintézetnél vezetett kedvezményes Diákhitel Számlára utalja. A kedvezményes folyószámla nyitásra azonban minden más új és meglévő ügyfélnek is lehetősége van.

A változás semmilyen többlet adminisztrációs terhet nem ró a diákhitelesekre.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: Milák Kristóf szenved

Sós Csaba: Milák Kristóf szenved

A tervek szerint az olimpiai bajnok úszó Milák Kristóf már az egy hónap múlva esedékes budapesti Világkupa-versenyen medencében lehet - jelezte az InfoRádiónak Sós Csaba szövetségi kapitány. Arról is beszélt, hogy januártól elsősorban az olimpiai A-szintes versenyzők kapnak támogatást.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Windisch: hosszú távon a magas reálbér-növekedés nem fenntartható a termelékenység javulása nélkül

Windisch: hosszú távon a magas reálbér-növekedés nem fenntartható a termelékenység javulása nélkül

Az Állami Számvevőszék elnöke, Windisch László, a Közgazdász-vándorgyűlésen tartott beszédében érintette a gazdaság aktuális kérdéseit, különös tekintettel az inflációra és az Állami Számvevőszék szerepére a jövőbeni gazdasági fejleményekben. Az elnök szerint a magas nyomású gazdaság helyett más irányba kellene lépéseket tenni, javítani kellene a termelékenységet és a GNI-hoz hasonló mutatókat is figyelni kell a GDP-fókusz helyett. A jegybanki veszteségtérítés ügyében szerinte még hosszú szakmai vitákra lesz szükség.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×