eur:
389.49
usd:
368.36
bux:
55838.55
2023. szeptember 30. szombat Jeromos
A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM), az Oktatási Hivatal (OH) és a HÖOK Közhasznú Nonprofit Kft. közös szervezésében megrendezett Pont Ott Parti felvételi eredményváró rendezvény résztvevői a Városligetben 2022. július 21-én. Ezen a napon este nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Ezzel eldőlt, hogy a több mint 99 ezer jelentkező közül az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Korszakos hír a diákhiteleseknek - a korábbiaknak is

A korábban megkötött, bármilyen típusú diákhitel szerződéssel rendelkező ügyfelek számára is választható a kedvezményes Diákhitel Számla.

Ez idáig 500 milliárd forintot meghaladó értékben történt folyósítás fél millió hallgató részére a Diákhitel rendszerén keresztül.

Az idei évtől a hallgatók minden eddiginél kedvezményesebb feltételű folyószámlát, úgynevezett Diákhitel Számlát érhetnek el. A hitelt felvevők számára egy sok tekintetben ingyenes és minden elemében rendkívül kedvező feltételű folyószámla biztosítására kerül sor. A pályázati folyamat - a Diákhitel folyósítójának csütörtöki közlése szerint - jelentős sikerként értékelhető, hisz hat jelentkezőből 2023. május 24-ig négy pénzintézettel, az Erste-, Gránit-, MBH- és az OTP Bankkal kötöttek megállapodást a rendkívül kedvezményes számlacsomag biztosítására.

A nyertes pénzintézetek vállalták, hogy július 1-től egy minden eddiginél kedvezőbb folyószámla megnyitásának lehetőségét biztosítják az új, szabad felhasználású Diákhitel1 szerződést kötő ügyfelek számára. Ezáltal évente 6-8000 hallgatónak csökkennek a hitel igénybevételével kapcsolatos költségei és jutnak kiegészítő kedvezményes banki szolgáltatásokhoz.

Fontos kiemelni, hogy az új, nem Diákhitel1 szerződést kötő ügyfeleink és a korábban megkötött, bármilyen típusú diákhitel szerződéssel rendelkező ügyfelek számára is választható a kedvezményes Diákhitel Számla. Ezáltal akár 200 ezer meglévő diákhiteles számára nyílik meg a kedvezményes bankszámlanyitás lehetősége, mely több száz családot is segít költségeik lefaragásában.

A nyertes pénzintézetek a Diákhitel Számlához kapcsolódó legfontosabb alapszolgáltatásokat ingyenesen biztosítják:

  • egyedi bankkártya éves díja
  • számlavezetési díj
  • netbank
  • mobilbank
  • telebank
  • személyes megjelenés nélküli ügyintézés
  • folyószámla megszüntetése.

A pénzintézetek a kötelezően nyújtandó ingyenes szolgáltatásokon túl további, rendkívüli kedvezményeket biztosítanak a Diákhitel Számlát igénybe vevő diákhiteles ügyfeleknek.

2023 júliusa után a szabad felhasználású, újonnan kötött Diákhitel1 szerződéseket a Diákhitel Központ már csak a hiteligénylő által kiválasztott, nyertes pénzintézetnél vezetett kedvezményes Diákhitel Számlára utalja. A kedvezményes folyószámla nyitásra azonban minden más új és meglévő ügyfélnek is lehetősége van.

A változás semmilyen többlet adminisztrációs terhet nem ró a diákhitelesekre.

Címlapról ajánljuk
A szlovákiai választás a felvidéki magyaroknak is kiemelten fontos

A szlovákiai választás a felvidéki magyaroknak is kiemelten fontos

Előrehozott parlamenti választást tartanak Szlovákiában szombaton. A voksoláson az önálló Szlovákia 1993-as létrejötte óta kilencedszer dönthetnek a választók a 150 tagú törvényhozás új összetételéről, egyúttal ez a negyedik alkalom, hogy előrehozott választásra kerül sor.

A fenntartható mezőgazdaság és az élelmiszer-biztonság a jövő fontos témái

A Planet Buapest konferenciáról, az expóról, a fenntarthatóság aktuális kérdéseiről is beszélt Áder János, Magyarország korábbi köztársasági elnöke, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány alapítója és kuratóriumi elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában, de arra is kitért, hogy tervezi-e visszatérését a napi politikába.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
Fontos terveket árult el a kormány a szélerőművekről

Fontos terveket árult el a kormány a szélerőművekről

Már az ötödik javaslatot terjesztette elő a magyar kormány az Európai Bizottságnak a szélerőművek építésének szabályozásáról, és az őszre várható megállapodás után elsősorban a nyugat-magyarországi területeken tervezi engedélyezni az új kapacitások kiépítését, növelve egyúttal a magyar tulajdonosok arányát is – többek között ezeket jelezte a Planet Budapest 2023 Expo és Élményprogramon pénteken Czepek Gábor, az Energiaügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×