eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Üres autósávok Magyarország irányába a záhonyi magyar-ukrán határátkelőhelyen 2020. március 15-én. Ukrajna lezárta határait minden külföldi előtt március 15. és 29. között, az új típusú koronavírus-járvány terjedése elleni védekezésül.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Iszonyatos, hogy mi van a záhonyi határon

Jelentős a kamionsor a záhonyi határátkelőhelyen a lengyel és szlovák fuvarozók blokádja miatt, a magyar és ukrán vám- és határrendészeti szervek folyamatosan dolgoznak a feltorlódott kamionsor gyors átléptetésén, azonban a Tisza-híd és az átkelőhely befogadóképessége nagyban korlátozza lehetőségeket - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A lengyel és szlovák fuvarozók blokáddal nehezítik a be- és kilépést Ukrajna irányába. Ennek hatására jelentősen megnőtt a forgalom a záhonyi határátkelőhelyen, a magyar oldalon jelentős, néha tíz kilométert is meghaladó kamionsor várja a kiléptetést - áll a közleményben.

A tájékoztatás szerint a magyar és az ukrán hatóságok összehangolt munkájának eredményeképp a kamionforgalom áteresztése nőtt, a vámszolgálatok mindkét oldalon azon dolgoznak, hogy tovább bővítsék kapacitásaikat.

A lengyel és szlovák blokád miatt egyre több fuvarozó veszi az irányt a túlterhelt, de mégis megbízhatóan működő záhonyi határátkelőhely felé.

A személyforgalom határátléptetését a kialakult helyzet nem befolyásolja, ugyanakkor a határátkelőhely megközelítésekor - a kamionsor miatt - fokozott figyelemmel kell közlekedni - hívta fel a figyelmet a NAV.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×