eur:
389.71
usd:
361.82
bux:
68443.23
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Nyitókép: Volánbusz Zrt.

Elárulta a Volánbusz, lesznek-e filippínó sofőrök a járatain

A Volánbusz jelenleg 238 sofőrt keres – de csak Magyarországon.

Cáfolta azokat a híreszteléseket a Volánbusz, amely szerint ezer fős létszámhiánnyal küzdene a társaság, ugyanakkor elismerte lapunknak a sofőrhiány tényét, ám ennek ellenére nem tervezik külföldi munkavállalók felvételét – írja a Hello Vidék.

A társaság a létszámhiányt elsősorban béremeléssel, és átcsoportosítással próbálja megoldani. Mindez azért érdekes, mert korábban Dobi István, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet elnöke arról beszélt, hogy ezer buszsofőr hiányzik a társaságnál.

A társaság szerint a Volánbusznál folyamatos az utánpótlásképzés, ezt a célt szolgálják azok a – jelenleg is zajló – tanfolyamok, melyek a D kategóriás autóbusz-vezetői jogosítvány megszerzését teszik lehetővé a B kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők számára. A Volánbusz abban bízik, hogy ezek a képzések enyhíteni fogják a létszámhiányt, amely nem csak a Volánbusznál, de egész Európában egyre nagyobb problémát okoz.

Pest, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron és Csongrád-Csanád vármegyében keresi a legtöbb buszvezetőt a Volánbusz, ugyanakkor cáfolta azokat a sajtóban megjelent korábbi híreszteléseket, amely szerint a társaság a Fülöp-szigetekről toborozna sofőröket.

"Társaságunk nem tervezi külföldi munkaerő foglalkoztatását, így a Fülöp-szigetekről érkező autóbusz-vezetők toborzásában sem gondolkodik. Azon területekről csoportosítunk át létszámot, ahol ez nem veszélyezteti a közszolgáltatás ellátását. Az átirányított autóbusz-vezetők részére naponként számított átirányítási díjat fizet a Volánbusz" – közölte a cég.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×