eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Glasshouse Images/Getty Images

Meghibásodtak a Szent István Kórház liftjei, kézben hordták a betegeket

Az Orvostechnikai Szövetség szerint a százmilliárd forintos adósság, amit a magyar kórházak felhalmoztak, sok esetben műtétek elhalasztásához vezet. A Szent István Kórház sebészetén például az elromlott lift okozott fennforgást két napon keresztül.

A Szent István Kórház sebészetén két napig nem működtek a liftek, ami miatt több műtétet is el kellett halasztani. Az RTL Híradót megkereső egyik hozzátartozó szerint volt olyan beteg, akit hat ember hozott le kézben az emeletről – olvasható az Indexen.

Az egyik liftet csütörtökre megjavították, így a betegek szállítása már nem okoz problémát. A keddi műtétek pótlásai jelenleg is zajlanak, míg a szerdai beavatkozásokat az intézmény más műtőiben végezték el. Egyetlen beteg sem maradt ellátatlan – közölte a csatorna érdeklődésére az intézmény.

Az Orvostechnikai Szövetség közben arra figyelmeztet, hogy a kórházak adóssága már elérte a 100 milliárd forintos szintet, és emiatt is sok műtét marad el, mivel a kifizetetlen számlák miatt a beszállítók nem tudják biztosítani a szükséges eszközöket.

A kórház a nyári 60 milliárdos kompenzáció után újabb támogatásért fordul a kormányhoz. Elmondásuk szerint 50-60 milliárd forintból már levegőhöz tudnának jutni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×