eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az oroszlányi Csobbanó uszoda. Forrás: Facebook / Uszoda Oroszlány
Nyitókép: Forrás: Facebook / Uszoda Oroszlány

Szomorú hírt kaptak az oroszlányiak az uszodájukról

A város nem kap állami támogatást a létesítmény üzemeltetéséhez.

Tavaly szeptember végén zárták be a Csobbanó uszodát, mert a fűtési költségek 19-szeresére emelkedtek. Ennyi pénzt pedig a város nem tudott volna kigazdálkodni - írja az oroszlany.hu.volna.

Viszont a nem működő uszoda fenntartása az idei évben így is 25 millió forintos kiadást jelent, mert karbantartani, minimális mértékben fűteni kell azért, hogy ne menjen tönkre. Számítások alapján az uszoda megnyitása, üzemeltetése a jelenlegi energiaárak mellett 210-220 millió forintba került volna az idei évben. Ezt a többletköltséget a jegyárakban nem lehet érvényesíteni.

A város lakói az elmúlt egy év alatt folyamatosan, a nyári időszakban pedig fokozottan fejezték ki igényüket az uszoda megnyitására. Ezért augusztus 10-én az önkormányzat levélben fordult a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárához, dr. Schmidt Ádámhoz és állami segítséget kért a járás egyetlen uszodájának újbóli megműködtetéséhez.

Államtitkár válaszlevelében tájékoztatta az önkormányzatot, hogy

az oroszlányi uszoda nem szerepel azok között, amelyek állami támogatást kaphatnak.

Az uszoda újbóli megnyitására a Vértesi Erőmű biomasszára való átállása adhat reményt, mert ez a távhő árának jelentős csökkenését vetíti előre, ám csak 2024 őszétől. Ezért Oroszlány polgármestere javaslatot terjeszt a képviselők elé, amellyel talán sikerül újra finanszírozni az intézményt. A testület szeptember 28-án, csütörtökön dönt majd a legújabb tervekről.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×