eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Laurence Monneret/Getty Images

Halottkezelés, boncolás - dermesztő dolgok egy szemműtét után

Egy páciens a szemműtéte után halottkezelést, majd kicsivel később varratszedést olvasott EESZT-dokumentumai között.

Egy békés megyei nő esetében a szemészeti műtéte után két nappal az EESZT-n szereplő dokumentumok szerint halottkezelést, elhunyt vizsgálatát végezték el. A rutin szemészeti műtétet a Gyulai Kórházban végezték el. Az RTL Híradója beszélt az érintett nővel és az egészségügyi intézménnyel is. Utóbbi vizsgálatot indított, amely kiderítette, hogy tévedésből szerepel az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben a nő boncolása, és hogy az egy héten keresztül zajlott. (Ezután egy nappal pedig a páciens varratszedését rögzítették a rendszerben.)

Az intézmény közölte, az orvosok helyesen rögzítették a vizsgálatokat, a felmerülő probléma technikai jellegű volt. A problémát jelezték az EESZT munkatársai felé, akik kijavítják a hibát, az ellátással kapcsolatos adatokat pedig már javították.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×