eur:
389.69
usd:
363.58
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A győztes olasz Gianmarco Tamberi a férfi magasugrás döntője után a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 22-én.
Nyitókép: Derencsényi István

Vitte a show-t a dobos olasz magasugró, aki győzelme után a vizes árokban hempergett

Az olasz atléta az olimpiai és az Eb-arany mellé a vb-címet is begyűjtötte.

A budapesti atlétikai világbajnokság negyedik napján, kedden este a férfi magasugrás döntőjét tartották meg a budapesti atlétikai stadionban. A szám showmanjének számító Gianmarco Tamberi már a verseny előtt gondoskodott a jó hangulatról azzal, hogy beszállt a bajnokságot kísérő élőzenészekhez dobolni, majd nem kevésbé mutatványba illő módon megnyerte a világbajnokságot.

A verseny során Gianmarco Tamberi és a tokiói olimpiai bajnok katari Mutaz Essa Barsim párharcára már előre lehetett számítani. A 2,33 méteres magasságon mindketten átjutottak, de ekkor még akadt három vetélytársuk.

Az olasz versenyző a 2,36 méteren elsőre átjutott, egyedüliként a mezőnyből.

A katari bajnok háromszor hibázott, így Tamberin kívül csak az amerikai JuVaughn Harrison maradt versenyben egyéni csúcsát beállítva. Az amerikai versenyző 2,38-on mindháromszor hibázott, így Tamberi már győztesként futhatott neki utolsó ugrásának, majd elszaladt a léc alatt a közönség derültségére, és ment ünnepelni. Örömében az akadályfutók vizesárkában is megfürdött két vetélytársával karöltve.

Az olasz versenyző szerepléséről készült videó itt tekinthető meg.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×