eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke sajtótájékoztatót tart Az önkormányzati választások értékelése címmel a párt budapesti központi irodája sajtótermében 2019. október 14-én. A pártelnök úgy látja, az ellenzéki oldalon nincs alternatívája a legszélesebb körű együttműködésnek.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Megindokolta a DK, miért nem lesz ott a tihanyi Tranziton

A Fidesz még azt is felajánlotta, hogy a Demokratikus Koalíció árnyékkormányának árnyékminiszterei leülhetnének vitázni a magyar kormány minisztereivel.

Bár kaptak meghívót, a Demokratikus Koalíció képviselői nem jelennek meg a csütörtökön kezdődő Tranzit Fesztiválon. Az ellenzéki párt azért utasította vissza az invitálást, mert indoklásuk szerint nem vesznek részt fideszes pártrendezvényeken – tudta meg a Telex.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója csalódottságát fejezte ki amiatt, hogy a DK nem képviselteti magát a tihanyi eseményen és nem vitázik más rendezvényeken sem. A hirado.hu-nak azt mondta: „a jobboldalon nagy hagyománya van a vitáknak”, számos fórumon felajánlják a megszólalás lehetőségét, a DK azonban nem él ezzel, rendre visszakozik.

Most még azt is felajánlottuk nekik, hogy az árnyékkormányuk árnyékminiszterei leülhetnek a magyar kormány hivatalban lévő minisztereivel beszélgetni, de ők ezt is visszautasították

– közölte Hollik István.

A lap emlékeztet, hogy a DK nem vett részt a júliusi, tusnádfürdői pártközi kerekasztal-beszélgetésen sem, a Jobbik–Konzervatívok, az MSZP és az LMP viszont leült vitázni a kormánypárti képviselőkkel.

A júliusi példa is azt mutatja tehát, hogy nem minden ellenzéki párt zárkózik el a disputától és ez így lesz ezen a héten Tihanyban is, hiszen:

  • Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterrel;
  • Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Lukács László Györggyel, a Jobbik–Konzervatívok frakcióvezetőjével;
  • Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője Tompos Mártonnal, a Momentum országgyűlési képviselőjével;
  • Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója pedig Bedő Dáviddal, a Momentum országgyűlési képviselőjével vitázik majd.

Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz az idei Tranziton Tihanyban. A kormányfővel augusztus 25-én, pénteken az ország előtt álló legfontosabb feladatokról fognak beszélgetni.

Az idei Tranziton nagyjából harminc előadás és majdnem száz előadó lesz. Délelőttönként plenáris előadások lesznek, míg délutánonként szemináriumi beszélgetéseket fognak tartani.

Több eszmecsere zajlik majd az orosz–ukrán háborúról, érintve Magyarország biztonságának a kérdését is.

A Tranzit Fesztivál programját itt lehet megtekinteni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×